Europæisk fodboldopsummering: Totti skyder førerholdet Juventus i sænk


Italien

Klasse fornægter sig ikke uanset alder. Intet andet sted er det mere sandt end i Italien, hvor veteranerne har for vane at lære de yngre knægte en ting eller to. Denne weekends veteranlektie var underskrevet af Francesco Totti, der genåbnede mesterskabskampen (ja ok, på klem i det mindste) med sit fantastiske langskudsmål mod Juventus (se videoen herunder). Roma-idolet har dermed lavet 224 ligamål, hvilket blot er et mindre end Gunnar Nordahl på listen over de mest scorende spillere i den bedste italienske række nogensinde. Napoli, der nu har odds 4.00 på at snuppe mesterskabet, kom kun ét point tættere på førerholdet med sin målløse kamp mod Sampdoria, mens Lazio (nummer tre) spiller i aften, mandag. En af de største præstationer stod Fiorentina for hjemme på Stadio Artemio Franchi, hvor Viola slog Inter med hele 4-1.


Spanien

Det var "business as usual" i La Liga med sejre til både Barcelona og Real Madrid. Catalanerne havde det dog ikke nemt mod Granada: Der skulle to Messi-scoringer til i anden halvleg, før at de tre point var hjemme. Atletico Madrid, som du finder til odds 60.00 som vindere af La Liga, konsoliderede sit greb om andenpladsen med en sikker 3-0-sejr ude mod Rayo Vallecano, mens Champions League-bejlerne Valencia og Malaga også fik sejre. Nå ja, og så overlader vi lige scenen til Sergio Busquets for en stund:


Tyskland

Endnu en uge, endnu et clean sheet til Bayern München. Førerholdets 2-0-sejr over Wolfsburg betyder, at de blot har lukket syv mål ind i 22 Bundesliga-kampe. Forfølgerne har næppe nogen realistiske chancer for at hente Jupp Heynckes' mandskab, men både Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen hentede sejre, der er gode for moralen. Derudover kan vi konstatere, at Rafael van der Vaart stadig kan en ting eller to:


Frankrig

Titelkampen spidser til i Frankrig, hvor Lyon nu kun er tre point efter førerholdet Paris Saint-Germain. Les Gones smadrede midterholdet Bordeaux 4-0 på udebane og må have nydt at se de dyre drenge fra Paris dumme sig ude mod Sochaux. Man skal heller ikke helt afskrive Marseille, der blot er fem point fra toppen efter weekendens sejr over Nancy. Det sydfranske traditionshold giver odds 17.00 som kommende mester.