FA Cup: Aldershot leverer overraskelsen mod vaklende Portsmouth


 

Der er lagt i kakkelovnen til et Hampshire-derby onsdag aften, uden at det dog får hjerterne til at banke hurtigere i brystet på de to klubbers tilhængere. Portsmouths argeste rival er Southampton, mens værten, Aldershot, nærer et vist had til non-league-klubberne Farnborough og Woking.

The Shots er tilbage i The Conference efter seks år i League Two. Klubben fra militærbyen har i lighed med mange andre klubber døjet med økonomien. Nøglespillere blev således fritstillet i forbindelse med den forgangne sæson, og manager Andy Scott har haft ganske vanskelige arbejdsforhold, efter at han tog over efter David Holdsworth i februar 2013. Klubben ligger dog stabilit placeret midt i den femtebedste engelske række som nummer 13.

Aldershot står med resultatstatistikken 7-6-7 i denne sæson, mens de fem seneste ligakampe viser 2-2-1. Hvis vi tæller samtlige turneringer med, er facit 3-3-1 i de rødklædtes seneste syv opgør. Kun hjemmebanenederlaget mod oprykningskandidaten Gateshead (1-2) udgør en ridse i lakken. Udekampen mod Portsmouth i FA Cup'en den 9. november endte 2-2.

Det skrives sjældent en artikel om Portsmouth, uden at det nævnes, at klubben vandt FA Cup'en så sent som i 2008. Pompey spillede sig desuden i finalen i 2010, men befinder sig nu i League Two. Det store spørgsmål er, om den bratte nedtur langt om længe er stoppet.

Manager Andy Awfords gutter kan byde på statistikken 2-0-3 i de seneste fem ligakampe, men vinder sjældent på fremmed græs (senest mod Oxford United den 23. august). Portsmouth-defensiven har desuden vaklet gevaldigt, hvilket bekræftes af det faktum, at der er lukket 10 kasser ind i de seneste fem ligakampe. Træner Awford må tilmed klare sig uden nøglespilleren James Dunne frem til januar.

Aldershot ligner et hold på vej frem, mens Portsmouth kæmper både på og uden for banen. Klubben har 16 spillere, hvis kontrakter er ved at udløbe, men ledelsen nægter at sætte sig til forhandlingsbordet, før "spillerne har gjort sig fortjent til nye kontrakter". En frisk indstilling, som dog ikke har kastet overbevisende resultater af sig indtil nu. Læg dertil, at Portsmouth "aldrig" vinder på udebane.

Spilforslag:
Sats på, at Aldershot vinder til odds 3.00
Sats på over 2.5 scoringer til odds 2.06

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Premier League!