Falmende Wayne Rooney kan få en ny start i Barcelona


Hvis Barcelona virkelig er interesseret i at købe Wayne Rooney, så bør den desillusionerede Manchester United-angriber tage imod tilbuddet med kyshånd.

Aldrig tidligere har en mand haft så meget brug for at skifte omgivelser, og aldrig før har jeg haft brug for at vide, om vi nu får den første fodboldspiller at se i La Liga, der vil insistere på at spille med bandana for at beskytte sig selv mod solen. Dette er en transfer, der vil gøre alle glade.

Det vil være en ekstraordinær transfer - ikke mindst fordi det vil betyde, at ingen i Barcelona havde tid til at se Manchester United spille i slutningen af den forgangne sæson. Hvis de havde haft det, ville spanierne have set en korpulent, svedende englænder, der væltede rundt på banen som en sæk kartofler.

De ville have set en mand med så skidte førsteberøringer, at han lige så vel kunne have spillet i træsko. De ville nok have spurgt sig selv om, hvordan englænderne mon havde fået overbevist sig selv om, at denne hjælpeløse klump udgjorde fremtiden for deres nationalsport. Og derefter ville de endnu en gang have forhørt sig om den høje, mørke og flotte Cavani-gut.

Men hvis Barcelona virkelig er interesseret, er det, fordi de tror på den Rooney, vi alle ved, eksisterer derinde et sted. Ikke den Rooney, der surmuler og hænger med skuffen, og som to gange har bedt om at blive solgt fra en af de største klubber i verden, men den Rooney, der bare gerne vil spille fodbold. Den Rooney, der mere ligner en sulten ulv end en mand, der venter på, at McDonalds åbner.

De ønsker den Wayne Rooney, der scorede 26 Premier League-mål i 2009/10 og 27 i 2011/12. Ikke den Wayne Rooney, der kun lavede 23 i 2010/11 og 2012/13 tilsammen. Ingen fodboldspiller er nogensinde gået fra at være formidabel til at være frygtelig i så ubesværet stil.

Guderne skal dog vide, at Rooney kan være en stor oplevelse, når han virkelig vil. Når aggressionerne kommer ud på den rigtige måde, og når instruktionerne fra træneren fremhæver hans evner, så er han nogenlunde lige så vanskelig at sætte en stopper for som en orkan. Du kan konstruere alle de barrikader, du måtte ønske - de vil blive smadret til stumper og stykker og ende i en omkreds af flere kilometer.

Dén Rooney vil tage Spanien med, ja, storm. Det er der ingen tvivl om. Han vil nyde den ekstra tid på bolden, og hvis han kan vænne sig til det, vil La Ligas periodevist eksplosive tempo give ham mulighed for at spare noget af sin energi og bruge den, når der virkelig er brug for den.

Vi har stadig til gode at se, om Rooneys familie vil sætte pris på en tur til Spanien. Selvom der er meget få problemer, der ikke kan løses med store bundter pengesedler, så er der en kone og en lille nyfødt baby at tage med i ligningen. Selvom en kultur bygget op omkring kød, ost og eftermiddagslur ikke bør være det store problem for Wayne, så vil sprogbarrieren og afstanden til netværket derhjemme måske være for megget for Coleen og børnene.

Men der vil være fordele ved dette skifte, som man også skal overveje nøje. Rooney har brug for en ny start. Han har brug for nye udfordringer. Han har brug for en ny måde at tænke på - eller måske rettere en måde at tænke på. La Liga vil være den perfekte mulighed for at puste nyt liv i karrieren, og det vil spare ham for en sæson med tilhængere, der ikke stoler på ham, og en manager, der engang sagsøgte ham. Hvis interessen er reel, så bør han følge op på det. Hvem ved, spanierne vil måske endda give ham lov til at spille med bandanaen.
 

Rooney har i skrivende stund odds 30.00 på at skifte til Barcelona hos Unibet