FIFA Puskás Award 2013: Neymar, Ibrahimovic og Ankersen dyster om hæder


Vi har været vidner til en masse spektakulære mål det seneste år. Jep, nogle af verdens bedste fodboldspillere har banket vilde kasser ind i 2013, og for at fejre dem har FIFA netop offentliggjort sin liste over de 10 bedste.

Zlatan Ibrahimovics sindssyge saksespark mod England og Neymars drømmemål i Confederations Cup mod Japan er blandt de nominerede til Puskas Award, der er FIFA's pris til den spiller, som har lavet verdens bedste mål i år - selvom det forlyder, at de ikke har holdt øje med hverdagskampene på Fodboldfabrikken.

Nå, men nu kan du altså spille på, hvilket mål, du tror, løber af med prisen som det bedste af sin art ved FIFA's årlige prisuddeling midt i januar.

Lad os kaste os ud i det. Vi præsenterer hermed samtlige 10 scoringer, der er med i konkurrencen, og vi begynder med ... ja, ingen ringere end Esbjergs Peter Ankersen, hvis smukke mål mod AGF har givet genlyd verden over:
 

Peter Ankersen (Esbjerg - AGF)

Odds: 20.00

Esbjergs back viser prøver på udsøgt teknik, da han tager bolden med videre med brystet og helflugter den over i modsatte hjørne med stil.

Se Ankersens mål her
 

Lisa De Vanna (Sky Blue - Boston Breakers)

Odds: 40.00

Den australske angriber præsterer et bemærkelsesværdigt saksespark i den bedste amerikanske liga for kvinder, NWSL.

Se De Vannas mål her
 

Antonio Di Natale (Udinese - Chievo)

Odds: 10.00

Udinese-veteranen banker en helflugter ind fra en spids vinkel i et perfekt miks af timing og teknik - og endda med sin dårlige fod!

Se Di Natales mål her
 

Zlatan Ibrahimovic (Sverige - England)

Odds: 1.25 (favorit)

Svenske Zlatan laver et frækt, akrobatisk saksespark fra stor afstand, mens den engelske defensiv blot kan kigge måbende på.

Se Zlatans mål her
 

Panagiotis Kone (Napoli - Bologna) 

Odds: 12.00

Den talentfulde græske stjerne var flyvende, da han hamrede dette saksespark ind fra midten af feltet for sin italienske klub, Bologna.

Se Kones mål her
 

Daniel Ludueña (Pachuca - Tigres)

Odds: 20.00

Dette mageløse mål af Pachuca-forsvareren fra en gigantisk afstand kombinerer teknik, frækhed og en utrolig evne til at se mulighederne.

Se Ludueñas mål her
 

Nemanja Matic (Benfica - Porto)

Odds: 18.00

Benfica-midtbanespillerens kraftfulde, perfekt placerede afslutning mod Porto var den perfekte afslutning på et formidabelt angreb.

Se Matics mål her
 

Louisa Necib (Lyon - Saint-Etienne) 

Odds: 40.00

Den kvindelige Lyon-stjerne spurter ind i hjertet af Saint-Etiennes defensiv og banker bolden op i hjørnet fra en god afstand.

Se Necibs mål her
 

Neymar (Brasilien - Japan)

Odds: 12.00

Knap tre minutter inde i kampen leverer Neymar et langskudsdrøn og træder op på scenen som Brasiliens nye stjerne foran nationens ellevilde tilhængere.

Se Neymars mål her
 

Juan Manuel Olivera (Nautico - Sport Recife)

Odds: 18.00

Et lækkert forarbejde og en brilliant og uimodståelig helflugter fra uruguayaneren i Copa Sudamericana.

Se Oliveras mål her


Klik her for at spille på vinderen af prisen for årets bedste mål!