Finland: Optakt og spilforslag til HJK-FC Lahti


HJK 1.24 Uafgjort 5.50 FC Lahti 11.00 (Kickoff mandag kl. 17:30)


Det var den tidligere Chelsea-, Hannover- og Leeds-spiller Mikael Forssell, der afgjorde det seneste møde mellem Helsinki-klubbben HJK og FC Lahti. 1-0 vandt hovedstadsholdet på udebane tilbage i maj på mål af den rødhårede bomber, der har scoret fem gange i sæsonens 16 kampe.

I det hele taget må man sige, at de to klubbers sæsoner har taget vidt forskellige retninger, hvilket dog næppe kommer som den store overraskelse, da der er tale om den forsvarende mesterklub og sidste sæsons nummer fem. Ikke desto mindre har Lahti skuffet i år, hvor holdet i skrivende stund er placeret næstsidst i den finske Vaikkausliiga med 15 point for 15 kampe.

HJK sidder tungt på finsk fodbold disse år og har vundet guld de seneste fire sæsoner, hvilket bringer klubben op på 25 nationale mesterskaber i alt. Hjemme på Sonera Stadium har det dog ikke været en dans på roser for mestrene, der kun har vundet tre ud af otte hjemmekampe og tabt samme antal. På fremmed græs kører det derimod på skinner. Seks sejre og blot et nederlag er det blevet til på fremmed græs.

Hovedstadsholdet går ind til kampen med en frisk 5-0 nedsabling af midterholdet IFK Mariehamn i bagagen (tre mål af den blot 18-årige Joel Pohjanpalo). I kampen forinden havde favoritterne dog skuffet ved at spille 0-0 mod et andet midterhold i form af FF Jaro. 

HJK scorer i gennemsnit to mål pr. kamp, og det er nok de færreste, der tror, at bundholdet Lahti kan lave to kasser eller mere mod mestrene. Det gør vi heller ikke og satser derfor på hjemmesejren. Odds 1.24 giver dog ikke meget spilværdi, så derfor giver vi gæsterne en 1-0-føring og hæver dermed oddset til det mere respektable 1.78.

FCL er det hold i den bedste finske række, der scorer færrest mål (otte i 15 kampe) - tre mål har mandskabet scoret på udebane. Vi tror, de får mere end svært ved at nette mod HJK, der giver odds 1.78 for et clean sheet. Om man foretrækker dette frem for handicapspillet på hjemmeholdet, er en smagssag. Vi står dog inde for begge spilforslag.


Spilforslag:
Sats på, at hjemmeholdet vinder med handicap 0-1 til odds 1.78


Klik her for at spille på kampen mellem HJK og FCL hos Unibet