Grækenland: Kriseramt storklub tvunget til sejr i pokalturneringen


Vi skal helt tilbage til 1994 for at finde den græske traditionsklub AEK Athens seneste mesterskab, og tingene er generelt ikke, hvad de har været for de gulsorte fra Grækenlands hovedstad, hvor man de seneste år har stået i skyggen af Olympiakos og Panathinaikos, der til og med har ført sig frem i Champions League.

Pt. ligger den fallerede storklub, hvis trup i stor stil domineres af græske spillere, og roder rundt på næstsidstepladsen i den bedste græske liga med 12 point for 15 kampe. Hele 27 point er der op til lokalrivalerne Olympiakos på førstepladsen. Dermed kan pokalturneringen, som AEK vandt i 2011, være en tiltrængt mulighed for lidt succes - men naturligvis også en risiko for den totale nedtur.

I 3. runde møder man Nea Kavala fra den næstbedste række. Det første opgør endte 0-0, og dermed er vejen banet for avancement for athenerne på hjemmebane torsdag aften klokken 19:00 dansk tid. Gæsterne ligger i øjeblikket på 14. pladsen i Football League, som den næstbedste liga i Grækenland hedder. 15 point i 14 kampe er det blevet til og blot en enkelt sejr i de seneste seks kampe inklusiv 0-0-kampen mod Athen for en uge siden. Blot syv mål er det blevet til i alt i disse seks kampe.

Kigger vi på AEK's seneste kampe, så er det blevet til to sejre, to uafgjorte og to nederlag. 11 mål er der scoret i de seks kampe, som alle har været resultatmæssigt tætte bortset fra sejren over Veria i ligaen på 4-0 i sidste måned. Med tanke på de to holds relativt målfattige resultatstime giver det god mening at overveje at spille på antallet af mål i kampen. En 1-0-sejr vil være nok for hjemmeholdet, der er det tredjemindst scorende hold i den bedste græske række. Det resultat giver odds 3.90.

De to hold er mødtes to gange i ligasammenhæng i begyndelsen af henholdsvis 2011 og 2010. AEK vandt begge kampe, 1-0 og 3-0.

Spilforslag:
Sats på under 2.5 mål til odds 1.55.