Helsingborg jagter førstepladsen mod Halmstad


Halmstads BK 5.30 Uafgjort 3.95 Helsingborgs IF 1.60 (Kickoff onsdag kl. 18:30)
 

Det har ikke været prangende for Helsingborg efter sommerpausen, hvor det kun er blevet til én sejr. Onsdag aften møder skåningene Halmstad på udebane, og deres mål er at få alle tre point og dermed erobre førstepladsen.

Før ferien kørte det som smurt for de rødblå, men siden blev det kun til to point for tre kampe, før holdet senest igen trådte i karakter og besejrede Öster med overbevisende 3-0. De mange point i foråret har gjort, at HIF nu har muligheden for at lægge sig i spidsen for den bedste svenske række.

For Halmstad kom sommerpausen mere bekvemt. De seneste fire kampe har kastet fem point, hvilket er godkendt for et mandskab, der tidligere rodede rundt i bunden af Allsvenskan. I skrivende stund ligger Halmstad på 13. pladsen i tabellen med lige så mange point som Öster. Det var dog Öster, der senest så sig besejret med 3-0 af Helsingborg, og der skal meget til, hvis Halmstad skal vinde onsdagens dyst. Hjemmesejren giver odds 5.30.

Halmstad har hentet næsten halvdelen af sine point på hjemmebane (seks). Selvom hjemmebanestatistikken er ok for værterne, så må det være lidt skræmmende at konstatere, at Helsingborg endnu ikke har tabt på fremmed græs i denne sæson. HIF må dog undvære en af sine stærkeste korti form af Christoffer Andersson, der blev udvist efter to gule kort mod Öster. Islandske Arnór Smárason, der er kommet til fra Esbjerg, fik debut som indskifter mod Öster, og her endte en mislykket afslutning med at blive en assist til Andersson. Vi får efter al sandsynlighed mere at se til islændingen onsdag aften.

Hvis Helsingborg vinder, hopper holdet som skrevet indledningsvis op på førstepladsen, da HIF ligger ét point efter AIK og Malmö FF med henholdsvis to og én kamp færre spillet. Vi tror ikke på, at Halmstad bliver klubben, der stikker en kæp i hjulet. Man skal dog huske på, at gæsterne savner en del spillere, og at Halmstad faktisk har en positiv statistik mod HIF i Allsvenskan gennem årene, så favoritterne har grund til at være på vagt.


Klik her for at spille på Allsvenskan hos Unibet