Hollandsk pokalfinale: AZ Alkmaar-PSV Eindhoven


AZ og PSV Eindhoven går ligesom Randers FC og Esbjerg på banen for at spille pokalfinale torsdag. Begge klubber har haft relativt skuffende sæsoner. Advocaats PSV lå længe nummer ét i tabellen, men har mistet for mange point i anden halvdel af sæsonen, hvilket i sidste ende førte til, at ærkerivalen Ajax snuppede titlen. I Philips-byen havde man forventet mere - især i år hvor klubben fylder 100 år. AZ flirtede længe med nedrykningsstregen, og præstationerne har uge efter uge været under vanlig standard.
 

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Advocaat stiller som sædvanlig i en 4-2-3-1'er med Van Bommel og Strootman foran forsvaret. I angrebet får Lens muligvis en startplads ved siden af slovenske Matavz, der har gjort det rigtig godt i Eresdivisie i denne sæson.

Hos AZ benytter Verbeek sig af en klassisk 4-3-3-formation med amerikaneren Altidore, der er én af få, der reddede holdet fra nedrykning, i angrebet. For Maher kan det være en af de sidste kampe i Alkmaar-trøjen, og hans næste destination kan meget vel blive netop Eindhoven.
 

Form

PSV befinder sig i en rigtig god periode og går ind til torsdagens finale med tre sejre i bagagen. Det seneste nederlag var til mestrene, Ajax (2-3), og det var det resultat, der i sidste ende afgjorde mesterskabet. Advocaats drenge har lavet ikke færre end 102 mål i ligaen.

Også AZ oplevede en lille opblomstring hen mod slutningen af sæsonen, og holdet kommer til Rotterdam efter tre sejre i de seneste fire kampe.

Indbyrdes opgør

I ligaen var der ikke så meget at rafle om i denne sæson. PSV vandt den første kamp i Eindhoven med hele 5-1, mens kampen i Alkmaar blev vundet med 3-1. I sæsonen forinden var det mere lige - her vandt AZ 3-1 hjemme og tabte 2-3 ude.
 

Vurdering & odds

Oddsene giver favoritværdigheden til PSV med 1.58, men Verbeek & Co. har odds 5.20. Vi forventer en kamp med mange mål, eftersom holdene normalt scorer masser af mål og har en hel del defensive mangler. Vi forsøger os med over 3.5 mål til 2.10 og regner med, at begge mandskaber kommer på tavlen.


Klik her for at spille på den hollandske pokalfinale hos Unibet