League Two: Luton og Shrewsbury får svært ved at finde nettet


 

The Hatters tabte 1-2 til ligarivalen Cambridge United i lørdagens FA Cup-kamp. Luton vågnede ikke, før der stod 0-2 på lystavlen, men på det tidspunkt var det allerede for sent. Enkelte spørger sig selv, om 4-5-1 var den rette formation mod en ganske ordinær modstander som Cambridge.

Manager John Still har benyttet 4-2-3-1 og 4-5-1 med held gennem sæsonen - noget, som blandt andet gav en 3-0-sejr over Newport County den 20. december. Efterfølgende har holdet spillet 1-1 mod både Wycombe og Portsmouth, og scoringsstatistikken er ikke noget, der skræmmer nogen; både Northampton og Carlisle på henholdsvis 20. og 22. pladsen har scoret mere end Luton. I eget felt er Luton dog bundsolid: Kun 17 gange er det lykkedes modstanderen at score i 23 ligakampe.

Midtbanespiller Luke Rooney har forlænget sin kontrakt frem til sommer, efter at den 24-åriges aftale med Bedfordshire-klubben som udgangspunkt kun havde en varighed på seks måneder. Den tidligere Gillingham-spiller kan prale af fem fuldtræffere i 12 kampe for The Hatters i denne sæson, hvoraf de tre er scoret i de seneste fire kampe (mod Bury, Newport og Portsmouth).

Luton kan glæde sig over, at anfører Stephen McNulty er tilbage efter at have pådraget sig en skade i kampen mod Cambridge i lørdags, og den 31-årige er ikke den eneste, der gør comeback for hjemmeholdet, som også har Nathan Doyle og Scott Griffiths tilbage i folden. Torsdagens kamp mod Shrewsbury kommer imidlertid en tand for tidligt for Pelly Ruddock Mpanzu, Paul Benson, Alex Lawless, Curtley Williams og Luke Guttridge.

Shrewsbury er en direkte rival til Luton i kampen om oprykning; Shropshire-klubben ligger på tredjepladsen i en som altid tæt liga. Kun fem point skiller førerholdet Wycombe og Luton på femtepladsen.

Manager Micky Mellons gutter vandt det omvendte opgør 2-1 hjemme på Oteley Road og kan ligesom torsdagens værter siges at have godt styr på defensiven. Inden 0-1-nederlaget mod Burton Albion i Staffordshire senest havde Shrewsbury såmænd spillet fem kampe uden at lukke mål ind (3-2-0).

Træner Mellon har sikret sig Bobby Grant på lån fra Blackpool sæsonen ud. Andy Mangan har døjet med skader og skal ikke overanstrenges i den nærmeste fremtid. Midtbanespiller Dave McAllister er derimod tilbage i træning og bør være klar til at spille mod Luton.

En tidlig scoring blev afgørende, da klubberne mødtes tidligere på sæsonen, og man skulle tro, at et hjemmehold i "Drillo-formation" mod rækkens bedste forsvar vil føre til få scoringer. Luton er inde i en skidt periode, og det vil Shrewsbury forstå at udnytte.

Spilforslag:
Sats på X2 på Dobbeltchancen til odds 1.42
Sats på under 1.5 scoringer til odds 2.85