Made in Italy: Fem grunde til at Balotelli ikke burde udtages til det italienske landshold


5. Har vi allerede glemt sommerens VM-slutrunde?

Ok, mandag fik vi at vide, at Buffon og De Rossi var klar over, at Balotelli var på vej tilbage til landsholdet, men har vi allerede glemt, hvad der skete for fire en halv måned siden?

Buffon, der forsvarer "de gamle krigere" og kritiserer de nye; De Rossi, der på endnu mere eksplicit vis taler om de "fodboldfigurer", Italien ikke længere har brug for, kort tid efter at Balotelli havde postet et foto af et samlemærkealbum fyldt med billeder af sig selv på alle landsholdets pladser. Alting eksploderede rundt om Balotelli.

Er alt glemt? Næppe. 

4. I øjeblikket gør han intet væsen af sig på banen

Nogle mener, at det er nemmere at udtage ham nu, hvor han ikke er på toppen, så Mario vil være mere opsat på at ofre sig for holdet. Det er vi dog ikke så sikre på.

Balotelli har blot scoret to mål, siden han kom til Liverpool (ét i Champions League og ét i ligacup'en - ingen i Premier League), og der har været mishagsytringer fra tilhængerne på Anfield. På banen har han ikke virket interesseret - noget, vi også så i hans sidste tid i Milan. 

3. Ondsindede rygter florerer om Balotellis og Contes "fælles-sponsor"

Et par dage før udtagelsen præsenterede Balotelli sine nye støvler, Balotelli Tricolore fra Puma; ja, landsholdets tøjsponsor, der også betaler en stor del af Antonio Contes årlige gage (30 millioner kroner, der snart kan blive til små 35 millioner).

Det er naturligvis blot insinuationer, men mandag begyndte folk at spekulere i stor stil på nettet. Enten er det kun et tilfælde, eller også begynder landsholdets sponsor at kræve noget mere for sin investering.

2. Har han en rolle at spille i Contes system?

Problemet er ikke så meget formationen (3-5-2), men Balotellis offervilje.

Angriberen har ofte været vant til at være en del af et hold, der spillede for ham, og der er ikke blevet krævet den store holdindsats af ham. Conte har imidlertid andre idéer om, hvilken rolle hans angribere skal spille.

Vil Balotelli kunne give alt og arbejde for holdet? Vil han lykkes med at tilfredsstille en krævende træner som Conte?

1. Han risikerer at få tilhængerne på nakken

Hvordan tager tilhængerne imod Mario? Vi har ofte set, at landsholdets tifosi har tilgivet ham, men hvordan reagerer de nu, efter alt det der hændte ved sommerens VM-slutrunde?

Den opførsel, som angriberen lægger for dagen i Liverpool, ser ikke ud til at være anderledes end tidligere, og spørgsmålet er nu, om Balotelli kan overbevise et publikum, der har forelsket sig i unge arbejdsvillige angribere som Immobile, Zaza og Pellè.

LÆS MERE: Følg med i Luca Ferratos blogskriverier!