Pokalbold: Optakt til 3. runde i den danske pokalturneringTirsdag måtte de danske mestre fra FC Nordsjælland kæmpe hårdt for sejren mod upåagtede Svebølle fra bunden af 2. Division Øst. Det er langt fra første gang, at et favorithold kommer i problemer i pokalturneringen. Ja, det er faktisk det, mange betragter som turneringens charme.

Når Superliga-klubberne drager afsted til landets mindre kendte egne, sker det ofte, at de spillere, der burde agere professionelt, i stedet undervurderer de ukendte modstandere, ligesom trænerne hyppigt lader en masse stamspillere sidde over, så de er friske til det hårde program i landets bedste række - og evt. i europæisk regi. Derfor kan der lure et par overraskelser, når den uforudsigelige pokalbold ruller igen onsdag aften. Vi kigger nærmere på de af onsdagens kampe, der involverer Superliga-klubber:

Rishøj - FC Midtjylland (16:30)

Rishøj kommer lige fra en dugfrisk 2-0-sejr på hjemmebane mod bundholdet i 2. Division Øst NB Bornholm. I det hele taget er Rishøj trods sin placering som nummer 11 i rækken godt kørende i øjeblikket. Holdet er ubesejret i de seneste fire kampe. I Superligaen har FC Midtjylland derimod skuffet fælt og er stadig uden sejr på udebane i sæsonen. Midtjyderne er desuden plaget af den del skader. Hvis Rishøj spiller op til sit bedste, kan den ordinære kamp ende uafgjort, hvilket giver odds 6.00. FCM burde dog være i stand til at hive sejren hjem i sidste ende.

Blokhus - Silkeborg IF (16:30)

Av, av, av, Silkeborg. 0-5 i Parken mod FC København er ikke ligefrem den bedste "optakt" til et opgør i pokalturneringen, hvor man skal forsøge at leve op til favoritværdigheden mod et tophold fra 2. Division. Blokhus rykkede sidste sæson ud af landets næstbedste række og har ikke en trup med kendte navne. Muligheden for at slå et Superliga-hold bliver dog ikke større end i denne kamp mod SIF, hvor træner Keld Bordinggaard sandsynligvis læner sig op ad en fyring. Odds 6.25 på hjemmesejren frister for den risikovillige spiller.

B 93 - Brøndby (16:45)

Østerbro-klubben har afgivet hjemmebanefordelen mod Brøndby, hvilket alt andet end lige fratager klubben en af de få fordele, man ellers kunne få øje på inden kampen mod Auri & Co. B 93 er som nedrykker i Danmarksserien pt. placeret som nummer tre, og oprykning er naturligvis et krav for den tidligere Superliga-klub, der de seneste år har gennemlevet en gigantisk nedtur. Holdet har alt at vinde mod Brøndby, der kommer med en håndfuld uafgjorte kampe i bagagen fra Superligaen. Selv med seks stamspillere ude burde BIF køre sejren komfortabelt hjem. Sats på, at der kommer flere end 3.5 mål i kampen til odds 1.75.

Hvidovre - OB (19:00)

Hjemmeholdet ligger i øjeblikket på førstepladsen i 2. Division Øst, hvor man senest tæskede Frem 6-2 på hjemmebane. Her scorede klubbens topscorer, Jacob Ingvardsen, to kasser, og ham skal OB holde et vågent øje med onsdag aften. Den tidligere Brøndby-mand Marc Olsen er en anden spiller, som OB-træneren udtrykker respekt for. At dømme ud fra OB-truppen er det da heller ikke en opgave, som Troels Bech tager let på. Kun Emil Larsen fra den normale start-11'er tager en slapper. Superliga-mandskabet har en fin udebanestatistik denne sæson, hvor man kun i et enkelt tilfælde har tabt på fremmed græs. 2-2 mod et Horsens-hold med 10 mand i over en halvleg var ikke imponerende, men pokalturneringen kan være en god lejlighed til at få den haltende OB-offensiv i gang. En sejr på to overskydende mål - dvs. et X på handicap (2-0 til Hvidovre fra start) - ser fornuftig ud til odds 3.80.

FC Fredericia - FC København (19:00)

FC Fredericia bliver ingen walkover for formstærke FC København. Senest vandt jyderne 2-1 på udebane i 1. Division over Superliga-nedrykkeren Lyngby, og holdet ligger pt. nummer to i landets næstbedste række. Hjemme på Monjasa Park har FC Fredericia de redskaber, der skal til for at få favoritterne til at svede. Gæsterne er midt i et hårdt program med kampe i både Superligaen og Europa League. Ariel Jacobs' gutter er stadig ubesejret i denne sæson, og truppen har trods alt en bredde, der burde kunne klare, at man sparer et par stamspillere eller fire. Talenterne Danny Amankwaa og Casper Højer kan få spilletid for Løverne. Et resultattip på 1-3 til FCK er realistisk.

Øvrige kampe onsdag:

Viby IF - Lyngby (16:30)
Vejle Kolding - FC Vestsjælland (19:00)
Hellerup IK - HB Køge (19:00)