RetroQuiz: Kan du gætte sneglen og snotbremsen?


Findes der noget mere aristokratisk og mandigt end et flot overskæg? Nej, vel? I dag er der ikke mange fodboldspillere, der løber på banen med den slags, men gennem tiderne er vi blevet budt et væld af mere eller mindre vellykkede forsøg på at få ting og sager til at gro under næsen.

Én ting er at man dyrker overskægget én gang om året i forbindelse med velgørenhed - noget andet er, når det rent ud sagt bliver en del af din personlighed og af det billede, som omverdenen har af dig.

Snegle, snotbremser, læbekoste. En del af billederne vil sikkert få minderne til at vælte frem, men kan du mon også huske navnene på de stolte ejermænd af de spektakulære skægvækster? Det giver vi dig muligheden for at teste nu, hvor vi har linet otte - hvis vi selv skal sige det - pragteksemplarer op.

Som altid i RetroQuizzen vil sværhedsgraden stige, efterhånden som du arbejder dig ned gennem billedgalleriet, men pas på ikke at scrolle helt i bund med det samme, for her finder du nemlig svarene - og desuden skulle du jo nødigt bringe uorden i de fine overskæg, som fodboldspillerne har brugt timer på at pleje og frisere foran spejlet i omklædningsrummet.


1.

Vi begynder som sagt i den bløde og muntre afdeling, så lad os høre: Hvem er manden, der griner, så overskægget danser?
 

2.

Denne ulv i fåreklæder ser også ud til at nyde øjeblikket, hvilket man godt kan forstå, når man ser på de flotte naturomgivelser og den usædvanlig elegante grå snegl.
 

3.

Nej, du har ret, ikke verdens mest imponerende snegl i sig selv, men det er ikke altid størrelsen, det handler om, men måden man bærer den på. Og bære den, ja, det kunne denne målmand af årgang 1958.
 

4.

Hvad hedder denne charmetrold af en belgier med bister attitude og stilsikker moustache à la Benelux?
 

5.

Vi leder efter navnet på en vaskeægte nationalhelt, der her er fanget før en VM-kvalifikationskamp mod Qatar i 1997.
 

6.

To store målmænd ved siden af hinanden, og da Dino Zoff ikke har noget at prale af, hvad skægvækst angår, så er det naturligvis navnet på latinoen til højre, vi leder efter - en klublegende, hvis landsholdskarriere aldrig nåede de samme højder.  
 

7.

Vi skal nogle år tilbage i tiden, som du måske har gættet. Hvorvidt der er en forbindelse mellem gratis smagsprøver fra hovedsponsoren og valget af overskæg fra denne herres side, skal vi ikke kunne sige, men bodega/trucker-stilen er ulastelig.

8.

Vi er tilbage i 1993, og Lionel Richie spillede i Sheffield United... eller det troede du et kort øjeblik. For fyren, hvis navn vi leder efter her, er ikke popsanger, men fodboldspiller med et væld af engelske klubber på cv'et.Svar:
1. David Seaman
2. Rudi Völler
3. Neville Southall
4. Philippe Albert
5. Ali Daei
6. Stefano Tacconi
7. Paul Breitner
8. Chris Kamara
 

Når nu du er i gang, kan du også tage vores populære RetroQuiz om latinodrengene fra VM i '90