Russisk Premier League: CSKA lugter guld mod N'Doye og Lokomotiv


I disse dage taler den internationale fodboldverden - rimeligt nok - næsten udelukkende om lørdagens "La Liga-finalekamp" mellem Barcelona og Atletico Madrid, men torsdag klokken halv fem afgøres det russiske mesterskab ligeledes med en direkte duel. I modsætning til Spanien, hvor Real Madrid i sidste uge spillede sig ud af titelkampen, kan Villas Boas og Zenit stadig nå at stikke en kæp i hjulet, men al fokus i Rusland rettes torsdag mod Moskva-derbyet mellem CSKA og Lokomotiv.

Værterne har en stor chance for at snuppe titlen foran eget publikum - noget der var utænkeligt indtil vinterpausen, eftersom Slutskis udvalgte sluttede første halvdel af sæsonen på femtepladsen. Netop nu er CSKA imidlertid det mest formstærke hold i Rusland, hvor klubben har vundet sine seneste ni ligakampe. En 10. sejr vil være guld værd.

Hjemmeholdets træner må dog klare sig uden Cauna på midtbanen og Musa i angrebet - begge er skadet - samt en anden midtbanespiller i form af den karantæneramte Milan. CSKA har indtil videre vundet 12 hjemmekampe, mens én er endt uafgjort, og én er tabt.

For Lokomotiv er det alt eller intet. Mesterskabet er hjemme, hvis derbyet vindes, og Zenit samtidig mister point på udebane mod Kuban, men andenpladsen (og dermed Champions League) kan samtidig fordufte, hvis Kuchuks hold mister point mod CSKA. Efter 12 kampe som ubesejret tabte Lokomotiv i sidste uge 0-2 i Rostov - et resultat, der i sidste ende kan koste guldet.

Torsdag må gæsterne spille uden midtbanespillerne Tarasov og Zapater samt angriberen Maicon. I udeholdets angreb får vi i stedet den tidligere FC København-topscorer Dame N'Doye at se. Jernbaneklubben har indtil videre vundet otte udekampe, mens tre er endt uafgjort, og tre er tabt.

CSKA har ikke blot vundet sine seneste ni ligakampe, men i fem af de seneste seks hjemmekampe har klubben ikke lukket mål ind. Odds 1.77 på hjemmesejren er interessant, men endnu bedre er odds 2.80 på sejr og rent bur til værterne.