Serie B: Topholdet Cesena får sin sag for mod Spezia


For blot et par uger siden så alt ud til at være afgjort i toppen af Serie B. Siden november har Palermo og Empoli kørt parløb, men med forårets komme er der opstået krise hos sidstnævnte, mens sicilianerne holder kursen mod Serie A. Fredag aften tager vi hul på 34. spillerunde med det, der kan blive en nøgleduel i forhold til oprykningskampen.

Cesena vil i tilfælde af en sejr overhale førnævnte Empoli og sætte sig på andenpladsen med ni runder tilbage. Fredagens modstander er dog Spezia, der ganske vist befinder sig midt i tabellen, men som før sæsonen var udpeget som en af favoritterne til at rykke op i den bedste italienske række.

Cesena er i fremragende form, og i holdets seneste fire kampe er det blevet til tre sejre og én uafgjort. Fredag har træner Bisoli ikke de store problemer i start-11'eren, der formes i en 3-5-2'er med Succi og Marilungo i angrebet. Syv sejre og det samme antal uafgjorte er det blevet til for Cesena på eget græs, mens blot to opgør er tabt.

Spezia og træner Mangia befinder sig straks i en vanskeligere situation, hvor der ikke umiddelbart er udsigt til playoffpladser. Gæsterne er uden sejr i de seneste tre kampe, og det er kun blevet til én gevinst og to uafgjorte i de seneste seks (2-0 mod Brescia). Mangia må undvære tre karantæneramte spillere i form af Schiattarella, Seymour og Ferrari, mens Datkovic er skadet. Klubben fra Ligurien stiller op i en 4-5-1-formation med Ebagua som spydspids. Spezia har på udebane vundet seks gange, spillet fem uafgjorte og tabt fem.

I det omvendte opgør vandt Spezia 2-1, og vi forventer endnu en tæt og hårdt spillet kamp. Odds 2.12 på hjemmeholdet er meget interessant - ikke mindst med tanke på Cesenas formkurve). Hvis begge hold ligesom i det første opgør kommer på tavlen, kan du få din indsats 1.95 gange igen.

Læs Emil Birkeland Klintorps blogindlæg Fra Alperne til Etna om italiensk fodbold!