Skotsk fodbold: Optakt og spilforslag til weekenden


DUNDEE UNITED vs. ABERDEEN

Det vil være en fejl at hævde, at Dundee United stadig har til gode at starte sæsonen. Faktisk var indledningen ganske god. Imponerende 3-0 over Hibernian i premiererunden gav forhåbninger om, at The Tangerines ligefrem kunne udfordre Celtics herredømme. Siden dengang er det dog ikke gået så godt.

Klubben, som de fleste anser for at være aktuelle kandidater til den ledige andenplads i skotsk fodbold, slap syv mål ind bare i september. Udbyttet var to magre point, og holdet var ikke i stand til at finde nettet i de fire efterfølgende kampe. Det United-hold, der på effektiv vis gjorde det af med Hibs, er forduftet som dug for solen.

Træner Peter Houston måtte først håndtere en skade hos U21-spilleren Gary Mackay-Steven. Derefter fulgte nederlag mod Dynamo Moskva i Europa League-kvalen. Når United går ind til weekendens opgør mod Aberdeen, er det uden sejr i de seneste fem kampe. Det bliver ikke meget mere dystert. Det er netop derfor, at The Tangerines er sat til det meget generøse odds 2.20 på sejr lørdag.

Aberdeen har ingen af de ovennævnte problemer. En række smarte spillerkøb i løbet af sommeren har styrket holdets angreb. Forhenværende Celtic-spiller Niall McGinn har udviklet sig til en ægte kultspiller hos The Dons med sine fire assist i klubbens seneste tre kampe. Aberdeen har ført ved pausen i alle fem foregående kampe, og oddset er 2.10 på, at det sker igen.

HEARTS vs. MOTHERWELL

Til trods for at Rudi Skacel forlod klubben i sommer, fortsætter tjekken med at spøge i kulissen. Midtbanespilleren, som står uden midtbanespiller, har trænet med The Gorgie i denne måned i håb om sin tredje kontrakt med klubben. Jambos' form i ligaen har vist ikke gjort behovet for Skacel mindre.

3-0-sejren over Dundee United viste sig alligevel ikke som et tegn om bedre tider, da holdet ramlede sammen og slap tre mål ind mod Kilmarnock i kampen efter. Træner John McGlynn erkendte det åbenlyse: At holdet har svært ved at finde modstanderens mål. Skacel kan være et sidste desperat forsøg på at redde stumperne. Da klubben ikke har lov til at købe nye spillere, bliver han dog ikke klar til at spille lørdagens kamp. Der er odds 3.25 på, at Hearts ikke scorer.

Motherwell-kaptajn Keith Lasley mener, at Lanarkshire-klubbens nyvundne succes har gjort holdet til et yndet mål for resten af SPL-holdene. "Vi er til en vis grad ofre for vores egen succes", siger han.

Fir Park-klubbens positive resultater over de seneste år har på alle møder øget Motherwells anseelse. Når man kigger på klubbens placering i tabellen, burde Lasley i stedet fokusere på at skaffe de nødvendige resultater.

Motherwell har dog kun tabt én kamp - mod de regerende mestre Celtic - siden de indtog andenpladsen i rækken i sidste måned. Kampen om den eftertragtede sølvplads er hård, og et eneste fejltron kan blive afgørende. Skulle Motherwell tabe mod Hearts på søndag, kan de risikere at ryge ned i nedre halvdel af tabellen. Det er syv pladser på blot to kampe.

I opgøret mod Celtic var Stuart McCalls mandskab blodfattigt i offensiven. Det er ikke normalt for et hold, der fandt vejen til nettet ni gange i løbet af de tre foregående kampe. Oddset på at de går målløse fra banen igen, er 2.70.

ROSS COUNTY vs. HIBERNIAN

Det er normalt vanskeligt for nyoprykkere at undgå nedrykning. Et øjeblik så det dog ud, som om Ross County skulle komme op på SPL-niveau uden nævneværdige problemer. Klubbens syv point i de indledende fire kampe varslede, at Derek Adams' mænd også ville være at finde i næste års Premier League. Tingene har dog ændret sig siden dengang.

I løbet af de tre seneste kampe har County sluppet hele 10 mål ind. For at sætte det i perspektiv, så var det før da kun mestrene Celtic, der havde scoret på County, og bare mod St Mirren slap Dingwall-klubben fem mål ind.

Enkelte hævder, at 40 kampe uden nederlag gjorde County til et konservativt, hårdtspillende hold. Det er i så fald en spillestil, klubben har lagt fra sig nu. Holdets seneste tre kampe er alle endt med flere end fem mål, og over 4.5 mål mod Hibs giver odds 7.75.

Hibernian er sammen med Aberdeen to giganter i skotsk fodbold, der nu er begyndt at røre på sig igen. Det er ret overraskende set i lyset af sidste sæsons elendige 11. plads og konstante flirt med nedrykningsstregen. Pet Fenlons mandskab har nu blot tabt en eneste kamp, siden de blev ydmyget af Dundee United i sæsonpremieren.

Sommerindkøbene Paul Cairney og Gery Deegan får meget af æren for, at Leith-klubbens midtbane fungerer bedre i denne sæson. Angriberen Leigh Griffiths er i så god form, at hans navn var på manges læber i forbindelse med VM-kvalifikationskampene. Angriberen kan fremvise seks fuldtræffere i ni kampe, hvilket kan konkurrere med de allerbedste skarprettere i rækken.

Skulle Hibs' nyvundne angrebssucces pludselig falme, kan manglende kvaliteter i de bagerste rækker skabe problemer. En imponerende række resultater til trods (2-2 på Celtic Park blandt andet): Hibernian har kun to gange i sæsonen evnet at holde buret rent. Ross County-scoring er sat til odds 1.30.

De bedste spil:
Sats på, at både Dundee United og Aberdeen scorer til odds 1.85
Sats på uafgjort ved pause mellem Hearts og Motherwell til 2.05
Sats på uafgjort mellem Ross County og Hibernian til 3.20.