Skotsk Premier League: Celtic sørger for målorgie mod Inverness


Dundee United-Motherwell (Kickoff: fredag kl. 20:30)

Jackie McNamaras Dundee United tabte den mest spændende skotske semifinale i nyere tid. 3-4 blev resultatet mod Celtic - efter forlænget spilletid - men det viste under alle omstændigheder, hvor giftige The Tangerines er i øjeblikket.

Efter at have sikret sig en plads i øvre halvdel af tabellen forrige uge (mod Aberdeen) burde selvtilliden være i top på Tannadice. Især foran modstanderens mål har tingene fungeret, og her har Jon Daly og Gary Mackay-Steven vist sig produktive.

Forrige weekends cupnederlag var kun holdets andet nederlag i løbet af de seneste 12 kampe. Under ledelse af den nyansatte McNamara er begge nederlag rent faktisk kommet mod Celtic.

Det er dog ikke til at komme uden om, at 10 indkasserede mål i blot to kampe mod Celtic volder McNamara hovedbrud. 1-0-sejren over Motherwell var derimod en vitaminindsprøjtning. Dundee United er sat til odds 11.00 på at tage sin anden 1-0-sejr i rap.

10 point skiller United og Motherwell i tabellen. Set i lyset af sidstnævntes formkurve vil stillingen dog næppe have den store betydning. Stuart McCalls gutter ligger til at sikre sig en flot andenplads i ligaen, og holdet har ikke tabt i sine seneste seks kampe. Kamprækken tæller blandt andet en 2-1-sejr over Celtic i februar.

Steelmen-angrebet har nydt godt af, at James McFadden blev hentet ind på en fri transfer. Den tidligere landsholdsspiller har noteret sig for to fuldtræffere i tre kampe.

Motherwell er sat til odds 2.50 på at fortsætte den gode trend med en sejr over Dundee United.

 

Kilmarnock-Hearts (Kickoff: lørdag kl. 16:00)

Kenny Shiels tog ansvaret for, at Kilmarnock ikke magtede at sikre sig en placering i øvre halvdel af tabellen. Klubben behøvede faktisk ikke mere end tre point i løbet af de sidste tre kampe. Det klarede de ikke.

Killies formkurve har ikke været opadgående. Holdet har kun vundet én af de seneste syv kampe - noget der til dels kan skyldes karantæner og skader hos angriberne Cillian Sheridan og Paul Heffernan. Kilmarnock giver odds 2.75 for en sejr over Hearts.

Uanset hvad der sker frem mod sæsonafslutningen, så har Hearts' sæson været en skuffelse. Klubben har haft store økonomiske problemer, men holdet, der vandt den skotske cup sidste år, bør naturligvis have tilspillet sig en plads i den øverste halvdel af rækken. Jambos er i stedet at finde på en nedslående 10. plads.

4-2-sejren over Ross Country for to uger siden viser akkurat, hvor farlige Gary Lockes tropper kan være. Liverpools Michael Ngog har vist sig at være en af rækkens bedste angribere, mens Danny Wilson (også på lån fra Liverpool) er en af de bedste forsvarsspillere i SPL. Hearts giver odds 3.05 på at holde buret rent mod Kilmarnock.


Celtic-Inverness (Kickoff: søndag kl. 13:45)

Celtics Hampden Park-forbandelse blev brudt med 4-3-sejren over Dundee United i forrige uge. Selvom SPL's førerhold gjorde det af med The Terrors i den skotske cup, måtte de ud i forlænget spilletid først.

Efter at have lukket 10 mål ind i løbet af de fem seneste kampe er Celtics lurvede forsvarsspil endnu en gang i søgelyset. Klubben har dog evnet at tegne sig for 14 kasser, hvilket er en trøst for manager Neil Lennon. Spørgsmålet er så, hvor længe holdet kan overleve på den måde.

Tre af Celtics fem seneste kampe er endt med fem eller flere scoringer. Over 4.5 mål mellem Hoops og Inverness giver odds 4.60.

For Inverness handler det om at fortsætte jagten på andenpladsen. Kun tre point skiller Terry Butchers mandskab og Motherwell.

Inverness har ikke tabt i de seneste syv kampe, men har måttet tage til takke med uafgjort i fire tilfælde. Butcher & Co. er nødt til at få alle tre point her, hvis de skal gøre sig forhåbninger om sølvmedaljer.

Billy McKay er en vigtig brik i den plan. Den nordirske angriber har dog kun fundet vejen til nettet tre gange i de seneste 11 optrædener. Måltørken har naturligvis påvirket holdets offensive produktion, og Caley kan rent faktisk kun prale af to scoringer eller flere i ét tilfælde af de seneste 13 opgør. Inverness giver odds 1.60 på at score mod førerholdet.
 

Spilforslag:
Sats på, at Celtic scorer i begge halvlege mod Inverness til odds 2.00
Sats på, at Dundee United slår Motherwell til odds 2.55
Sats på, at Kilmarnock slår Hearts til odds 2.75