Spil på skotsk fodbold: Weekendens bedste spilforslag


DUNDEE vs. MOTHERWELL

Før Dundees seneste ligakamp erklærede kultforsvarsspilleren Matt Lockwood krig mod dem, der tippede hans hold til nedrykning:

"Vi er irriterede over, at blive afskrevet, men det er der, vi henter vores motivation," sagde han og fortsatte:

"Vi har hængt de artikler, der tipper os til at rykke ned igen, op i omklædningsrummet."

Da Lockwood sagde disse ord, lå Tayside-holdet nederst i SPL-tabellen og stod noteret for nul mål i de fire første kampe samt seks indkasserede kasser. Dengang fremstod ordene ret hule. Det gør de ikke længere efter en imponerende 1-0-sejr ude mod Hearts for to uger siden.

Naturligvis skal der mere end denne ene sejr til for at holde Dundee oppe i Skotlands bedste liga, men det bragte dem to pladser op fra bunden, og her vil Smith & Co. forsøge at blive frem til maj.

Den 38-årige træner (SPL's yngste) har understreget vigtigheden af erfaring i kampen for at undgå nedrykning. Sejren over Hearts bekræftede Smith i sin stræben, og målmand Rab Douglas (SPL's ældste) ydede en præstation, der mindede én om hans dage i Celtic og på det skotske landshold for syv års tid siden. Han har odds 3.70 på at gentage sit clean sheet.

Smith er blevet ved med at tilføre sit hold know-how igennem landskampspausen, hvor han har hyret Brian Easton, der var en del af det Hamilton-hold, som undgik nedrykning efter oprykningen i 2009.

Motherwell derimod er så langt væk fra nedrykningspladserne som muligt, da de pt. sidder og nyder udsigten fra pladsen øverst i SPL-tabellen (selvom de har spillet en kamp mere end toeren Celtic). Selvom han altid er blevet betragtet som en pålidelig target-man, har Michael Higdons styrke foran mål (fire mål indtil videre) overrasket dem, der hævdede, at The Steelmen ikke kunne forbedre sidste sæsons tredjeplads. Den tidligere St. Mirren-angriber lavede hattrick i sin seneste kamp, en 4-1-sejr over Inverness, og Motherwell, der har scoret syv gange i sine seneste tre kampe, har odds 3.50 på at score i hver halvleg mod Dundee.

HIBERNIAN vs. KILMARNOCK

Hibernian har muligvis ikke vundet et Edinburgh-derby i over tre år (11 kampe), men sidste måneds 1-1'er mod byrivalerne Hearts ser ud til at have styrket Pat Fenlons hold, mere end nogen sejr har gjort det i hans tid som træner.

Bekymringen gik på, at endnu et derby-nederlag, oven på et ydmygende 0-3-nederlag til Dundee United på premieredagen af den nye sæson og 1-5-blamagen i sidste sæsons pokalfinale, kunne sende Easter Road-holdet ind i en negativ spiral. I stedet skabte det en platform for et spring op i den øvre halvdel af rækken, hvilket kulminerede med en god fight i 2-2-kampen mod mestrene Celtic på Parkhead lige før landskampspausen.

Dette opsving i formen må skyldes forstærkningen af midtbanen gennem indkøbene af Paul Cairney fra Partick Thistle og Gary Deegan fra Coventry i løbet af sommeren. Alt for ofte har Hibs' centrale midt givet modstanderne lov til at dominere. De to nyankomne sender et signal om, at der sandsynligvis er rettet op på denne mangel. På trods af dette har Hibs kun lavet ét clean sheet denne sæson, hvilket betyder at Kilmarnock har odds 1.33 på at score i kampen.

Også Kilmarnock har rettet op på brister i truppen ved at tilføje den irske angriber Cillian Sheridan til en svag offensiv (bortset fra en 3-1-sejr over Dundee har Killie-holdet blot scoret to gange i fire kampe). Faktisk er den sejr Killies eneste i sæsonen indtil videre, og de kæmper hårdt for at finde de mål, der skaffede dem League Cup-titlen sidste sæson. Killie har stadig til gode at gå til pause med en føring i denne sæson. X ved pausen giver odds 2.05.

LIVINGSTON vs. PARTICK THISTLE

Der er mange klubber, der har lagt ryg til lidt af hvert, på grund af deres roller som såkaldte "fødekæde-klubber" for kongeklubberne i skotsk fodbold. Der var engang, hvor The Old Firm bød på fem tidligere Hibs-spillere fordelt på de to hold.

Under alle omstændigheder bliver Partick Thistle, Glasgows tredjehold som de ofte bliver kaldt, betragtet som den primære talentskole i SPL set i lyset af blandt andre Paul Cairney, der tog til Hibs, og Liam Buchanan, der rejste til Dunfermline.

Nu hvor de ligger øverst i rækken takket være mål fra Chris Erskine og Kris Doolan, håber Thistle-tilhængerne, at klubben kan holde på topspillerne for en stund. Mellem august og september har The Jags scoret 16 gange i blot otte kampe (i alle turneringer), og holdet står til odds 14.00 på en 2-0-sejr.

Livingston er begyndt sæsonen middelmådigt og er nu syv point fra toppen og fem point fra bunden. De har også kæmpet for at holde på deres stjerner fra sidste sæson. Rory Boulding har blandt andet forladt dem til fordel for Kilmarnock hen over sommeren. Hans dynamik og sammenspil med Iain Russell har været savnet meget.

Dette er blot Livingstons anden hjemmekamp i sæsonen, og holdet tabte 2-0 til Airdre sidste måned. Livingston står til odds 2.80 på at få sin første sejr på Almondvale denne sæson.

Bedste spil:

Sats på, at Dundee ikke scorer mod Motherwell til odds 2.65.

Sats på, at Hibernian og Kilmarnock spiller uafgjort til 3.20.

Sats på, at Partick Thistle slår Livingston 1-2 til 9.50.