Svensk Cup: Optakt og spilforslag til Eskilsminne IF - Djurgårdens IF


Eskilsminne IF 15.00 Uafgjort 6.00 Djurgårdens IF 1.17 (Kickoff onsdag 19:00)


Vi skal til Helsingborg og det svenske pokalopgør mellem Eskilsminne IF fra den tredjebedste række og storklubben Djurgården. Selvom der naturligvis er niveauforskel mellem hjemmeholdet og Stockholm-klubben, der befinder sig i Allsvenskan, så kan det blive et ganske underholdende opgør.

Eskilsminne ligner mere og mere et nyt Stabæk fra Norge i den forstand, at holdet spillede i 5. Division så sent som i 2008. Turen op gennem divisionssystemet går stærkt, selvom Superettan ikke ser ud til at blive aktuel lige med det første; EIF befinder sig på fjerdepladsen med fem kampe tilbage af sæsonen, og der er 15 point op til førerholdet, Norrby. Karl Johan Olssons gutter har statistikken 3-0-2 i sine fem seneste kampe og giver odds 15.00 som outsider onsdag aften.

Djurgården har den tidligere Tromsø-træner Per Mathias Høgmo i trænersædet, og han har en masse friske spillere at sende på græs mod Eskilsminne. 2-1-2 er facit efter de seneste fem kampe for Järnkaminerna. Selvom det senest blev til nederlag mod Elfsborg (1-2) hjemme på Klocktornet, så kan Høgmo erklære sig tilfreds med spillet:

“Vi kan se tilbage på en meget god periode med fire solide præstationer mod Häcken, Norrköping, Syrianska og Elfsborg. Kvaliteten har været skyhøj i det, vi har foretaget os, og vi har desuden trænet hårdt, inden vi tog et par dage fri. Spillertruppen er således helt klar til kamp".

Gæsterne fra hovedstaden har heller ikke de store skadesbekymringer. Petter Gustavsson og Tim Söderström er ude.

For hjemmeholdet er der tale om en festaften, mens det for Djurrgården næppe bliver betragtet som andet end et bumb på vejen. Gæsterne er slet ikke ude af nedrykningskampen (fem point ned til stregen) og må derfor prioritere rigtigt. At sætte penge på et hold, hvor Høgmo sidder i chefstolen, indebærer altid en vis risiko, og det er i hvert fald ikke det værd til odds 1.17. Næ, så er det sjovere at sætte en mønt eller to på hjemmeholdet.
 

Spilforslag:
Sats på sejr til Eskilsminne, hvor du får pengene igen i tilfælde af uafgjort til odds 12.75.
Sats på over 2.5 scoringer til odds 1.35