TIM Cup: Kan Fiorentina stikke en kæp i hjulet på Juventus' pokaldrømme?


Mesterskabet er hjemme, så nu gælder det pokalen

Ok, Coppa Italia/TIM Cup er ikke Champions League, men når man taler om titel nummer 10, så vil det altid være noget særligt.

Juve har ikke vundet turneringen siden 1994/95-sæsonen, hvor Marcello Lippi for første gang var i spidsen for holdet, der den sæson snuppede the double. Klubbens nuværende træner, Allegri, ønsker bl.a. at blive husket som den mand, der gav Juve "sølvstjernen" - symbolet på 10 italienske pokaltriumfer. Bianconeri er ligesom Roma oppe på ni, men i modsætning til romerne er Den Gamle Dame stadig med i turneringen.

Allegri vil imidlertid rotere en smule med tanke på de kommende kampe; i målet spiller Storari, mens der i forsvaret bliver plads til Ogbonna og Padoin, der skubber Chiellini og Lichtsteiner ud på bænken. I angrebet får Tevez muligvis et hvil, og der kan blive plads til både Pepe og den unge Coman.

Fiorentina har store skadesproblemer, men er i storform

Fiorentina må undvære det halve hold, men florentinerne tror på deres klub og drager ca. 2.000 tilhængere til Juventus Stadium.

Montella er blevet tvunget til at udvide listen over langtidsskader, der i forvejen tæller Giuseppe Rossi og Bernardeschi, med Babacar, Savic og Tomovic, der alle gik i stykker i den seneste kamp i Milano mod Inter. Læg dertil Pizarro, der slet ikke er taget med til Torino.

Fiorentina-træneren har sparet Mario Gomez i Serie A, så tyskeren kan være helt klar til torsdagens pokalkamp, og i angrebet får han selskab af Salah. Egypteren har været den store positive overraskelse i vinterens transfervindue, og han vil gøre alt for også at komme på tavlen på Juventus Stadium og give Fiorentina et godt udgangspunkt inden returopgøret.

Fiorentina har ikke vundet ude mod Juve siden sæsonen 2007/08 (3-2 i ligaen), og i de tre cupopgør, som Viola har haft mod Juve de seneste 25 år (Uefa Cup, Europa League og Coppa Italia), er det blevet til samlet nederlag hver gang.

Vurdering

De to klubber spillede 0-0 i begyndelsen af december i Firenze i Serie A, og tre af sidste sæsons fire indbyrdes opgør (Serie A og Europa League) bød ligeledes på under 2.5 mål. Under 2.5 scoringer torsdag aften giver odds 1.89, og en 1-0-sejr til hjemmeholdet er sat til odds 6.75.