Tippeliga: Kriseramte Brann henter et enkelt point på eget græs mod ambitiøse Vålerenga


Omkring tyve personer er arresteret efter slagsmål mellem Brann- og Vålerenga-hooligans forud for søndagens kamp. Politiet mener, at der er udskrevet bøder for 750.000 norske kroner, og med Branns og VIF's respektive problemer in mente burde disse "tilhængere" måske have doneret pengene til deres klubber i stedet for at kaste sig ud i nævekamp.

Brann befinder sig på 13. pladsen efter 10 kampe (2-2-6). Der var kæmpeforventninger til bergensernes nye træner, før der var sparket til en eneste bold. Træner Norling spillede med og udråbte de rødblusede til guldkandidater. Efter 10 kampe og otte point har Brann været tvunget til at skære ned på budgetterne, da det tydeligvis ikke kaster mange sponsorkroner af sig at tabe til Sogndal, Sarpsborg og Stabæk.

Men lad os ikke male fanden på væggen; selvom Brann kun har scoret 11 mål hidtil, er de kun gået målløse fra banen i én kamp i sæsonen - i premieren mod Sarpsborg 08 (0-3). Mens målene trillede ind bagude i april (2-5 og 1-3 mod Rosenborg og Haugesund), har Brann nu kun sluppet fire ind i de seneste fire ligakampe. Det skæmmer naturligvis, at byens store stolthed har tabt sine to seneste kampe (begge 1-2) mod Bodø/Glimt og Sogndal. Hjemme på Brann Stadion viser statistikken 1-0-3, hvor 2-0-sejren over Lillestrøm er eneste lyspunkt hidtil.

Norling må søndag klare sig uden Øystein Øvretveit og Markus Jonsson. Vadim Demidov er tvivlsom, mens Daniel Mosjov afsoner karantæne.

Vålerenga har derimod fået en stabil sæsonstart. Kjetil Rekdals udvalgte står med 4-4-2 efter 10 kampe og har mulighed for at blande sig i topstriden med sejr søndag aften. Oslo-klubben kan - hvis Viking ikke vinder mod Bodø/Glimt - klatre op på tredjepladsen med sejr i Bergen.

Vålerenga fik 2-2 i hjemmekampen mod ærkerivalen LSK senest i et opgør, hvor gæsterne ret beset var bedst. Pointdelingen på Ullevaal var VIF's tredje uafgjorte i træk efter 1-1 og 2-2 mod Viking og Start. Der burde dog ikke være problemer med selvtilliden, eftersom Enga kun har tabt én kamp siden sæsonpremieren mod Molde (0-2) og står som ubesejret i de fem seneste kampe (2-3-0).

Vi har tidligere skrivet, at hvis der er noget, der kan ødelægge hovedstadsholdets sæson, så er det økonomien. Der snakkes forstat om rod i budgettet, millionunderskud og mulige lønfald. Det betyder, at topscorer Vidar Örn Kjartansson (10 mål) er et varmt salgsobjekt. Islændingen scorede ikke mod Lillestrøm, men stod for begge mål i 2-2-kampen mod Start.

Rekdal må sætte holdet uden André Muri og Alexander Mathisen (skadet). Niklas Gunnarson er i karantæne, mens Diego Calvo er optaget af forberedelserne til VM.

Konklusion:

Branns sæson har indtil videre fulgt et mønster: T-T-U-V, T-T-U-V, T-T ... betyder det, at søndagens kamp ender uafgjort? Gæsternes tre pointdelinger i træk gør det ikke mindre sandsynligt. Brann - og ikke mindst træner Norling - er nødt til at bevise noget. Uafgjort mod det potentielle tophold Vålerenga vil være en begyndelse. Om ikke andet.

Spilforslag:
Sats på uafgjort til odds 3.50
Sats på, at begge hold scorer til odds 1.40