Tippeliga: Udebanestærke Viking henter point i Molde


Molde tog en imponerende 2-1-udesejr mod Lillestrøm i sidste spillerunde i Tippeligaen. De blåklædte kom foran tidligt i kampen, men måtte øjeblikket efter finde sig i, at hjemmeholdet udlignede. Skulleruds udvalgte kom dog foran igen før pausen - en føring, gæsterne holdt indtil slutfløjtet.

Selvom sejren på Åråsen var en hårdt tilkæmpet én af slagsen, er det Molde, som totalt set har leveret den bedste fodbold i år. Klubben fra Rosernes By har en misundelsesværdig stærk trup, topper tabellen med to point ned til de forsvarende mestre, Strømsgodset,og har fundet netmaskerne hele 21 gange i løbet af ni kampe. Kan Viking (4-5-0) beholde sin status som ubesejret i tirsdagens opgør på Aker Stadion?

Molde har som sagt været det bedste hold i Norge i denne sæson, men Vikings udebaneform er slet ikke at kimse ad. Hjemmekampene mod Odd (1-1) og Ulf Sandnes (2-2) har bevist, at Viking-spillerne ikke trives, når de skal styre kampene. På fremmed græs får Kjell Jonevrets gutter derimod mulighed for at spille på kontra, og det kan måske love godt i kampen mod Molde.

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Hjemmeholdets Bjørn Bergmann Sigurdarson fik sin første kamp fra start i Moldes seneste kamp, efter at han havde været udenfor med rygproblemer. Træner Skullerud må dog klare ssig uden Espen Bugge Pettersen, Eirik Hestad, Joshua Gatt og Fredrik Gulbrandsen.

Arild Østbø er ude resten af foråret, mens der fortsat er tvivl om Yann Erik de Lanleys tilstand.

Konklusion: 

Molde har ikke besejret Viking siden 2006, da holdet vandt 3-1. Viking kan prale med syv gevinster siden dengang og har bevist, at klubben er en hård nød at knække for alle i denne sæson. Gæsterne har spillet fem gange uafgjort i de første ni ligakampe og kan meget vel ende med at tage point med fra Molde tirsdag aften.

Spilforslag:
Sats på uafgjort til odds 3.85
Sats på resultatet 2-2 til odds 15.00