Transfersnak: Derfor bliver Aguero ikke solgt til Barcelona


Internetrygter 1

Borussia Dortmund skulle have et godt øje til Atletico Madrids angriber Diego Costa som erstatning for Robert Lewandowski, som efter alt at dømme smutter videre på fri transfer næste sommer.

Hvorfor sker det ikke?
Dortmund har brug for en topangriber til at fylde Lewandowskis sko, og med 16 kasser i 17 kampe i denne sæson ser det ud til, at Costa kan tage handsken op. 

Hvorfor sker det ikke?
Lewandowski smutter på fri transfer, hvilket giver Dortmund problemer med at finansiere indkøbet af Costa fra et Atletico Madrid-hold, der pt. er højtflyvende i La Liga. Derudover har Costa, der blev født som brasilianer, for nylig meldt sig under de spanske faner, hvilket nok er et tegn på, at han trives godt i Spanien. 
 

Internetrygter 2

Arsenals jagt på endnu en angriber, der kan gøre, at de ikke behøver have Nicklas Bendtner siddende på bænken, vender sig nu imod Manchester Citys Edin Dzeko.

Hvorfor sker det?
Med købet af Mesut Özil har Arsenal vist, at klubben er parat til at bruge store penge for at få fat i den rette mand. Dzeko vil være et stærkt alternativ til Olivier Giroud.

Hvorfor sker det ikke?
Hvorfor skulle titelbejlerne fra City sælge en spiller til førerholdet, Arsenal, og dermed løse en af konkurrenternes største problemer? Derudover har City rent faktisk givet Dzeko en del spilletid i denne sæson. Hvis han bliver solgt, ryger han nok til en klub i en anden liga (Dortmund?), og det bliver ikke før, den sidste kamp er spillet i Premier League.
 

Tabloidspekulation 

Det forlyder, at Manchester City vil modtage et sommerbud fra Barcelona på englændernes formstærke angriber Sergio Aguero.

Hvorfor sker det?
En så talentfuld spiller som Aguero fortjener at spille for en europæisk superklub på et tidspunkt i sin karriere. Manchester City er muligvis den rigeste klub i verden, men det er langt fra den største. Aguero kan sandsynligvis fristes af udsigten til at danne en offensiv trio med Messi og Neymar.

Hvorfor sker det ikke?
Manchester City har så mange penge, at klubben ikke behøver sælge nogen. City kan passende bruge Gareth Bales sommertransfer som udgangspunkt for forhandlingerne, hvilket sandsynligvis vil være for voldsomt selv for Barca.
 

Tabloidspekulation 2

Chelseas Demba Ba ønsker at forlade Stamford Bridge til januar og flytte til Tyrkiet.

Hvorfor sker det?
Ba har ikke været en succes i London, og José Mourinho er tydeligvis mere lun på Fernando Torres og Samuel Eto'o. Ba er blevet rygtet til Galatasaray tidligere, om nu hvor Chelsea skulle være interesseret i Galas Burak Yilmaz, kan det måske ende med en byttehandel af en art.

Hvorfor sker det ikke?
Galatasaray har en chance for at avancere i Champions League, og i så fald vil tyrkerne næppe skille sig af med Yilmaz. Det vil tvinge Chelsea til at se sig om efter en anden bomber, hvis Ba skal slippes, og det er aldrig en nem mission i januar.