Transfersnak: Manchester United tæt på at sikre sig Mata for 335 millioner


Internetrygter

Manchester United overvejer at købe endnu en midtbanespiller i januar, og det er Inters Fredy Guarin, der bliver nævnt som led i en byttehandel med Javier Hernandez.

Hvorfor sker det?
United har vind i sejlene, efter at The Red Devils efter at have sikret sig Mata, og det kan tiltrække Guarin. Inter-spilleren er den type midtbanespiller, som David Moyes sukker efter.

Hvorfor sker det ikke?
Guarin er blevet rygtet til stort set samtlige klubber i Europa i dette vindue. Er United mon bare den seneste?
 

Transferspekulation 2

Wilfried Zaha er tæt på at forlade Manchester United til fordel for Cardiff på en lejeaftale, der varer sæsonen ud.

Hvorfor sker det?
Zaha har haft det svært i United og vil være ivrig efter at komme væk. Han har angiveligt været oppe at skændes med Moyes endnu en gang, efter at han dukkede op tre kvarter for sent til en reservekamp. Ole Gunnar Solskjær-faktoren kan gøre den sidste forskel.

Hvorfor sker det ikke?
Moyes har udtalt, at han kun lejer Zaha ud, hvis manageren ikke havde skader blandt stamspillerne og en passende erstatning klar i kulissen. Ashley Young har svært ved at finde formen, og Nani rygtes på vej til Sporting, så måske går det hele i vasken for Zaha.
 

Snak i korridorerne

Liverpool er meget tæt på at kunne sikre sig Basel-fløjen Mohamed Salah for omkring 90 millioner kroner.

Hvorfor sker det?
Salah er et af de mest eftertragtede navne i Europa i øjeblikket. 90 millioner er en fin pris for en spiller, der har vist sit værd i Champions League mod Chelsea.

Hvorfor sker det ikke?
Kan det ende med, at selvsamme Chelsea kan spolere handlen? Efter at have solgt Mata overvejer The Blues angiveligt at gå efter Salah.
 

Den er (næsten) hjemme

Manchester United vil torsdag offentliggøre købet af Juan Mata til 335 millioner på en aftale, der løber i fire et halvt år. Dermed overgår United klubrekorden, der tidligere lød på 280 millioner for Dimitar Berbatov i 2008.

Hvorfor sker det?
Mata trænede ikke med i Chelsea onsdag og sagde i stedet for farvel til sine holdkammerater. Han er klar til at komme videre.

Hvorfor sker det?
Det eneste, han mangler nu, er Josés tilladelse ... får han mon den?


Klik her for at læse optakt, analyse og spilforslag til torsdagens italienske pokalkvartfinale mellem Fiorentina og Siena!