Unibet Præsenterer: Top-5 over de fedeste finaler i Championship Play Off


Den bliver kaldt den "den dyreste kamp i fodboldverdenen", og ofte er kampen også rig på underholdning.

Her hos Unibet er vi så spændte på Championship Play Off-finalen lørdag på Wembley, der vil give vinderen adskillige millioner pund, at vi har lavet en top-5 over de fedeste playoff-finaler gennem tiden:

5. Ipswich Town 4 Barnsley 2 (2000)

Den åbne skududveksling - og den sidste playoff-finale på det gamle Wembley - faldt i sidste ende ud til Ipswich Towns fordel, selvom klubbens målmand, Richard Wright, scorede selvmål tidligt i kampen.

Tony Mowbray, Richard Naylor, Marcus Stewart og indskiftede Martijn Reuser scorede målene for The Tractor Boys, der sluttede som nummer fem i Premier League i den efterfølgende sæson.

4. Blackpool 3 Cardiff City 2 (2010)

Alt det spændende skete i første halvleg af denne gyser på Wembley, hvor Michael Chopras tidlige scoring stort set med det samme blev udlignet af et fabelagtigt frisparksmål af Charlie Adam.

Joe Ledley og Gary Taylor-Fletcher kom også på tavlen, før Blackpool-legenden Brett Ormerod sørgede for sejrsmålet i første halvlegs overtid - en scoring, der sikrede The Tangerines comeback i Premier League efter 39 års fravær.

3. Reading 2 Swansea City 4 (2011)

Den daværende Swansea-manager Brendan Rodgers var blevet fyret i Reading 18 måneder tidligere, men han fik sin hævn i denne bemærkelsesværdige finale i 2011.

The Swans kom foran 3-0 mod The Royals takket være to mål på ét minut af Scott Sinclair (det første på straffe) og en enkelt kasse af Stephen Dobbie, før Reading slog igen i anden halvleg på et selvmål af Joe Allen og en Matt Mills-hovedstødsscoring.

Sinclair scorede dog sit andet straffesparksmål i kampen med 10 minutter tilbage, hvilket sikrede ham et hattrick og Swansea en oprykning.
 

2. Bolton Wanderers 4 Reading 3 (1995)

Det nederlag kom 16 år efter, at Reading havde lidt nederlag i en anden målrig playoff-finale, hvor holdet ellers var kommet foran 2-0 efter 12 minutter takket være scoringer fra Lee Nogan og Adrian Williams. Bolton-keeper Keith Branagan reddede kort tid derefter et straffespark fra Stuart Lovell, der kunne have gjort det til 3-0.

Mål i det sidste kvarter fra Boltons Owen Coylee og Fabian de Freitas bragte kampen ud i forlænget spilletid, hvor Mixu Paatelainen og De Freitas sørgede for, at Jimmy Quinns sene scoring blot blev et trøstemål.

1. Charlton Athletic 4 Sunderland 4 (Charlton won 7-6 on penalties), 1998

Den fedeste playoff-finale fandt sted i 1998, da Charlton og Sunderland leverede en vaskeægte klassiker på Wembley.

Charltons Clive Mendonca scorede to mål i ordinær spilletid, men Sunderland-duoen Niall Quinn (to mål) og Kevin Phillips (ét) ville det anderledes og var tæt på at stjæle showet, indtil Charltons Richard Rufus headede udligningen i nettet med fem minutter tilbage af opgøret.

Overtidsmål fra Nicky Summerbee og Mendonca (hattrick) sørgede for, at den stod 4-4 efter den forlængede spilletid, og efter at de første 13 straffespark alle var gået ind, reddede Charltons målmand, Sasa Ilic, kampens sidste spark fra Michael Gray.

Læs vores top-5 over de største trænere, der aldrig har vundet Champions League!