VM for klubhold: Auckland Citys semiproffer gør livet svært for San Lorenzos favoritter


Hvor langt kan newzealandske Auckland City nå? Efter at være blevet slået ud i første runde fem gange ved VM for klubhold er holdet nu pludselig i semifinalen, og hvem ved, hvad der kan ske herfra...

Spillerne, der stort set er semiproffer over en bred kam, er blevet tvunget til at droppe det bestilte fly hjem, der skulle have haft holdet ombord for fem dage siden, og mange af spillerne har været nødt til at spørge deres arbejdsgivere om lov til at spille onsdagens semifinale mod et hold, der i fire måneder ikke har tænkt på andet end denne turnering.

Auckland City med den catalanske træner Tribulietx har allerede besejret to afrikanske modstandere i Marokko: Først var det værterne fra Tetouan, der måtte bøje sig efter straffesparkskonkurrence, og derefter måtte de afrikanske Champions League-vindere, Sètif, give fortabt. Auckland har endnu ikke lukket mål ind, og i de seneste seks kampe (alle turneringer inkluderet) har holdet vundet de fem, mens det blot er blevet til ét nederlag.

Prognoserne i forhold til onsdagens kamp går dog i retning af en klar sejr til San Lorenzo, der vil gøre alt for at avancere til lørdagens finale mod Real Madrid, der tirsdag aften bankede Cruz Azul 4-0 i den første semifinale. Bauzas mandskab stiller med Mario Yepes i forsvaret ved siden af Kannemann, og også Romagnoli ser ud til at være klar efter sin skade, selvom han nok starter på bænken og først kommer i aktion efter pausen.

I deres seneste seks kampe (alle turneringer inkluderet) har argentinerne vundet tre gange, mens de øvrige tre er tabt, men klubben har som sagt udelukkende haft dette VM i horisonten i adskillige måneder. Turneringen er aldrig blevet vundet af en argentinsk klub, og kun to gange har den store nations sønner formået at spille sig i finalen: Boca Juniors i 2007 (nederlag til Milan) og Estudiantes i 2009 (nederlag til Barcelona).

San Lorenzo er som sagt storfavorit, men Auckland har endnu ikke indkasseret mål i Marokko, og holdet har, hvad der skal til for at gøre livet surt for argentinerne. Vi satser på under 2.5 mål til odds 1.96.