VM for klubhold: Sètif og Cruz Azul går på banen som favoritter


ES Sétif 1.55 Uafgjort 3.45 Auckland City 6.00 (Kickoff lørdag 17:00)

Lørdag spilles kvartfinalerne ved VM for klubhold i Marokko, og den første kamp spilles klokken 17 dansk tid mellem de afrikanske mestre fra Sétif og Auckland City, der deltager som mesteren fra Oceaniens Champions League.

Klubben fra New Zealand stod bag turneringens første overraskelse, da hjemmeholdet Tetouan Moghreb blev besejret efter straffespark. Dermed er Auckland klar til at spille om en plads i semifinalerne. Det er klubbens sjette deltagelse i turneringen, og det har ingen anden klub gjort bedre. Auckland sætter igen sin lid til sin argentinske angriber Emiliano Tade, der stod for hele seks scoringer i den succesfulde Champions League-kampagne.

Det er dog Sétif, der stiller op som favorit; holdet vandt den afrikanske Champions League og har taget fire mesterskaber på otte år i Algeriet. Les Aigles Noirs' træner har udtrykt bekymring for modstanderens fysik, men hans holds tekniske niveau bør afgøre sagerne.

Hvis Auckland kommer på tavlen lørdag, tangerer man Barcelonas og Monterreys rekord med mål i tre forskellige udgaver af FIFA's VM for klubhold. Vi satser på sejr til afrikanerne, men tror også, at begge hold kommer på tavlen til odds 2.55.

Cruz Azul 1.38 Uafgjort 4.15 Western Sydney Wanderers 7.50 (Kickoff lørdag 20:30)

Begge hold jagter en drøm: Semifinalen mod Real Madrid. For at sige det ligeud, så jagter Cruz Azul endnu mere, eftersom ingen mexicansk klub nogensinde er nået finalen i denne turnering; tidligere er America (2007), Pachuca (2008), Atlante (2009) og Monterrey (2012) blevet stoppet i semifinalen. Tenas mandskab har kun vundet én ud af sine seneste fem (3-1 i ligaen mod Morelia), men lørdag er Cruz Azul favorit.

Det er ikke overraskende, at der er to klubber fra Oceanien med her i Marokko, eftersom Auckland er forsvarende Champions League-vinder, mens australske Western Sydney Wanderers har vundet den asiatiske Champions League (Australien har nu i mange år tilhørt Asien, hvad fodboldforbund angår). Western Sydney blev grundlagt i 2012, og den unge klubs sejr i Champions League var lidt af en overraskelse. I sine seneste seks kampe har holdet dog ikke taget så meget som én sejr (0-3-3).

Mexicanerne er klare favoritter, og vi tror, at Cruz Azul vinder uden at lukke mål ind til odds 1.98.