We %*¤#¤ hate you: Top-20 over de mest forhadte fodboldspillere (20-16)


”Congratulations on your marvelous performance, everyone hates you."

Sådan skrev forfatteren George R.R.Martin i et brev til Jack Gleeson, der spiller Kong Joffrey i tv-serien Game of Thrones.

Selvom vi fodboldtilhængere holder meget af spillet og har vores favoritter, både hvad angår hold og spillere, finder vi undertiden os selv i en underlig situation: Man siger, at de fleste af os kun er virkelig lykkelige, hvis vi hader nogen eller noget af et godt hjerte. Og her er fodbolden en praktisk sikkerhedsventil, der kan agere afløb for mindre pæne følelser.

Hvorfor hader vi enkelte spillere?

Sommetider er det deres personlighed, andre gange deres opførsel på banen. Nogle fordi de konsekvent er nogle svin, og/eller fordi de konsekvent filmer; andre fordi de opfører sig arrogant. Ofte er det fordi, de har været involveret i én specifik episode, som vi aldrig glemmer.

Spørgsmålet er blevet endnu mere aktuelt herhjemme, efter at Superligaen har fået prominent besøg af hollandske Khalid Boulahrouz også kaldet Kannibalen.

I Boulahrouz har Brøndby fået sig en rigtig "krammebamse" til centerforsvaret - og her bruger vi termen krammebamse om den type af spillere, der beredvilligt vil smadre hver en knogle i kroppen på en modstander, hvilket naturligt nok går en smule ud over hans likeability.

Vi tæller ned på vores egen, helt personlige og totalt uvidenskabelige liste over ”nuværende og tidligere fodboldspillere vi hader”.

Spoiler-alert: Kannibalen Boulahrouz er ikke på listen endnu ... men det kan han jo komme på et senere tidspunkt.
 

20. Oliver Kahn

Måske den bedste keeper Tyskland har haft, men samtidig en mand med for meget temperament og for meget arrogance - selv for en Bayern-spiller.

”Das ganze Stadion wird gegen uns sein. Was schöneres gibt es nicht!" (Hele stadion vil være imod os. Det er det bedste, der findes), sagde han inden kampen i Hamburg i 2001, hvor Bayern på et spark til allersidst overhalede Schalke 04 og blev tyske mestre.

Kahn var en spiller, der omfavnede modstandernes had og især modstandernes tilskueres had. Han var manden, der forsøgte at bide Dortmunds Heiko Herrlich, satte et karatespark ind mod samme holds Stephane Chapuisat og i en kamp skubbede holdkammeraten (!) Andreas Herzog omkuld, fordi han lavede en skidt aflevering i forsvaret.

Det rækker dog "kun" til en 20. plads, fordi det med Kahn kun var på banen, han var (over)tændt. Han fik immervæk en fairplay-pris i 2001 for at have været den første til at trøste den tabende Valencia-keeper Canizares, efter at Bayern havde vundet Champions League-finalen på straffespark.

I dag er Kahn i øvrigt ekspertkommentator på tv-stationen ZDF, hvor han ikke er (så) forhadt.
 

19. Christian Poulsen

Dansk fodbolds måske hårdeste hund. Huskes nok mest for at tabe hovedet i den famøse 0-3-kamp mod Sverige, da han gav Markus Rosenberg en mavepuster. Har i øvrigt rekord for røde kort (for en udenlandsk spiller) i Bundesligaen, og i Italien er han for evigt hadet for at været offer (!) for en spytklat - fordi afsenderen dengang var nationalikonet Francesco Totti, og fordi Roma-legenden efterfølgende blev karantænedømt.

Det gjorde det næppe bedre, at Poulsen var en del af det danske landshold, der spillede 2-2 mod Sverige og dermed sendte Italien ud af EM 2004 i Portugal.

I dag er den danske midtbanespiller nærmest en "ældre fodboldstatsmand" i Ajax Amsterdam og altid afklaret og sympatisk … altså lige så snart de 90 minutter på banen er overstået.
 

18. Zlatan Ibrahimovic

I arrogance på en fodboldbane kun overgået af Cristiano Ronaldo. Hvad angår storhedsvanvid står de to nok lige. Men er det i grunden arrogance og vanvid, når man beviseligt har noget at ha’ det i?

Zlatan er på én gang så übercool og så vanvittigt irriterende, at man altid sidder med to følelser på samme tid, når man betragter ham. Det er altid den samme fantastiske historie om lømlen fra ghettoen i Malmö, der nu er svensk nationalikon på linje med Volvo, og som i øvrigt er anfører for det svenske landshold.
 

17. Robbie Savage

Et decideret svin på banen og en herre med lidt for mange meninger. Savage har en mening om hvad som helst i moderne fodbold og er en af de tidligere spillere, som især britiske tabloidaviser med et lidt for alternativt forhold til sandheden elsker at udråbe som ”ekspert i moderne fodbold".

Måske skulle han overveje en karriere som Fernando Olsen har fået i Danmark, eller også har Fernando i virkeligheden bare kopieret Robbie?!
 

16. Carlos Tevez

Brok, brok, brok, Tevez! Dette er manden der nedlagde arbejdet for åben skærm, da han nægtede at lade sig indskifte mod Bayern i en Champions League-kamp, og som for mange står som inkarnationen af alt det, der er galt med sydamerikanske boldflyttere. Tevez er en mand, der har præsteret at gøre sig voldsomt upopulær hos både de røde og blå fra Manchester.

Talentet er uantasteligt, men måske i virkeligheden ikke så stort, som Carlos himself går og tror. Hans Scarface gør sig godt på tv-billeder, og det er i det hele taget svært at fatte sympati for manden. Måske skulle han satse på en karriere inden for film (som argentinsk angriber har han alle forudsætninger) og overveje at lade sig caste til Scarface 2: The Pampas Strikes Back…


Klik her for at læse flere blogartikler af Unibets Per Marxen!