14 ting du skal vide om Arsenals nye 150 millioner kroner dyre spiller Calum Chambers


1. Chambers blev i første omgng opdaget af talentspejdere fra Southampton, da han spillede i en turnering i Portsmouth som syv-årig. Det var i 2002. Ja, han er meget ung!

2. Backen er fan af Manchester United. “Alle unge spillere på vores alder drømmer om at være ligesom årgang '92", sagde han tidligere på året. "Det er alles mål. Vi satser naturligvis på at blive som dem".

3. Denne transfer chokerede åbenlyst en tidligere Gunners-legende...

 4. Calum er endnu en stjerne, der ruller ned fra Southamptons talentsamlebånd, og han træder dermed i fodsporene af Gareth Bale, Adam Lallana, James Ward-Prowse, Luke Shaw og sine nye holdkammerater Alex Oxlade-Chamberlain og Theo Walcott.

5.  Han er født i Petersfield - den samme by i Hampshire, som George Best boede i. Hvis Chambers ender med bare at få halvt så meget succes som Georgie, så har Arsenal gjort et scoop.

6. Han har allerede vist, at han kan brillere i selskab med Arsenals bedste, hvilket han beviste i sidste sæson, da The Gunners var modstanderne...

 7. Desuden ser det allerede ud til, at han er en del af the gang på Emirates...

8. Efter at være blevet rykket op fra akademiet hos The Saints i 2012 gjorde han hurtigt væsen af sig på klubbens reservehold og fik samme år debut for Englands U17-hold. Han spillede seks landskampe på det alderstrin og scorede tre gange.

9. Chambers fik seniordebut for Southampton på premieredagen af 2012/13-sæsonen i en 1-0-sejr ude mod West Bromwich - den første af bare 22 Premier League-kampe (18 startoptrædener) for klubben.

10. Han kommer fra Nigel De Jongs skole for brysthøje tacklinger. Måske kan han tilføre noget af den vildskab, som Arsenal har manglet!

11. Den altid årvågne talentspotter Arsene Wenger har udtalt: "Vi er meget glade for, at Calum valgte at komme hertil. Måden hvorpå han tilpassede sig Premier League i sidste sæson med Southampton i ung alder, viser, at han har utrolig mange kvaliteter".

12. Han er pt. anfører på Englands U19-landshold, men har endnu til gode at få en opringning fra landstræner Roy Hodgson.

13. Hhan får nummer 21 på Arsenals Premier League-hold og overtager dermed målmand Lukas Fabianskis nummer.

14. Arsenals nye nummer 21 får sin debut for The Gunners i weekendens Emirates Cup, hvor hjemmeholdet møder Benfica lørdag klokken 17:20.