Cash eller Carlos? Manchester City skulle have beholdt Tevez


Skal man beholde Carlos Tevez eller tjene en masse penge? Carlos eller cash? Cash eller Carlos? Manchester City blev presset op i et ubehageligt hjørne og skulle træffe en tricky beslutning denne sommer.

Og de har truffet det forkerte valg.

Kommercielt gav det perfekt mening for klubben at sælge angriberen til Juventus. Argentineren nærmede sig det sidste år af sin kontrakt og havde nægtet at forlænge den med to år yderligere tilbage i januar, så han ville have kostet millioner i lønninger, hvorefter han gratis ville være rejst tilbage til sit elskede Boca Juniors 12 måneder senere. Hvis altså Tevez havde holdt, hvad han lovede.

Nu kan den detroniserede engelske mester beholde de mange lønpenge i bankboksen, indtil en ny spiller kommer forbi, samtidig med at City får mellem 65 og 88 millioner kroner i transferbeløb. Samtidig overlader man nu bekymringerne for Tevez' flirt med Boca til Den Gamle Dame. Uanset om beslutningen om at minimere underskuddet i klubben skyldes frygt for konsekvenserne af Fifa's Financial Fair Play eller slet og ret handler om økonomi, så var salget logisk nok.

City må være ude af sig selv af begejstring.

Men (og der er tale om et stort 'men') klubben har lige mistet sin bedste spiller for et usselt beløb til en Champions League-rival. Truppen er nu betragtelig svagere. Hvis vi bliver i fodboldtermer, så kan man sige, at beslutningen om at sælge er selvdestruktiv.

Som menneske og mand mangler Tevez den form for karisma, som den britiske offentlighed ønsker at se hos sine helte. I syv år har vi knap nok hørt ham sige et ord på engelsk, og lad os være ærlige: Hans smil er lige så sjældne som hjemmebanenederlag på Etihad. Vi kender ham ikke. Vi bryder os ikke specielt meget om ham.

Men som fodboldspiller er Carlos Tevez afholdt hos sine kolleger og sine trænere.

Vi har her at gøre med en mand, der tjener en grundløn om ugen på over 1,7 millioner kroner; en spiller der har vundet mesterskaber med fire forskellige klubber i tre lande; en person der åbent erkender, at han har svært ved at leve uden for sit hjemland, Argentina. Det ville du ikke ane, hvis bare du betragtede ham på banen.

Den 29-årige giver altid alt, hvad han har, når han er trådt ind over de hvide kridtstreger. Sammenlignet med mange mindre talentfulde Premier League-spillere i øjeblikket, så bør de skamme sig, når de ser hans evige sult i kampene.

Når City spillede godt i den forgangne sæson, så var det stort set altid med Tevez som katalysator. Selvom han delte sine holdkammeraters afsky for manager Roberto Mancini, så skabte han ikke så meget som ét problem i kulisserne. I stedet for var det ham, der kom til undsætning, når træneren havde brug for det.

Når en kamp går død, har alle hold brug for en spiller med gnist, der kan løfte humøret, og argentineren var altid parat til at give det et forsøg.

Tevez jagtede modstanderen, var uforudsigelig i sine løb, han var stærk, hurtig og i besiddelse af et målinstinkt. Tevez indeholder stort set alle de sider hos en angriber, som forsvarsspillerne afskyr. Han er et mareridt at spille overfor.

Manuel Pellegrini vil uden tvivl bruge Tevez' løn på en anden førsteklassesangriber - måske én med større langtidsholdbarhed i klubben. Ikke desto mindre gør han klogt i at købe en spiller, der kan tilbyde lige så meget klasse og værdi som den mand, Juventus var mere en tilfreds med at hente.

I en meget åben sæson har Manchester City en gylden chance for at generobre tronen i England, men klubbens tøven over for at holde på Tevez i en sidste sæson vil, frygter jeg, komme til at bide dem bagi.

Ok, Carlos Tevez ville være smuttet gratis næste sommer, men hvad ville han hans evner have været værd for klubben i 2013/14 for City? Mere end 88 millioner er jeg sikker på.


Klik her for at spille på PREMIER LEAGUE og SERIE A hos Unibet