Danskerklubberne i Premier League: Swansea skal holde mange bolde i luften


Sidste sæsons niendeplads var flot. Ligacup-trofæet smagte sikkert endnu bedre. Faktum er imidlertid, at Swansea blot endte fire point over Stoke City, og ingen snakker om, at Tony Pulis havde en solid Premier League-sæson. Selvom The Swans relativt tidligt havde sikret sig overlevelse, var 1-3-6 i de sidste 10 ligakampe alt andet end imponerende fra Laudrup & Co.

Europa League-gruppespil i den kommende sæson kan vise sig at blive et tveægget sværd. Den danske cheftræner har forstærket sit hold med spillere, der ønsker at vise sig frem på den europæiske scene, men hvor meget kommer det til at forstyrre kampene hjemme i Premier League?

Sommeren har stort set handlet om at forstærke truppen. Waliserne har eksempelvis spenderet 105 millioner kroner på Vitesse Arnheims Wilfried Bony, hvilket umiddelbart ligner en god investering. Ivorianeren noterede sig for 31 fuldtræffere i 30 kampe for den hollandske klub, og langt større klubber end Swansea havde ham i kikkerten. Bony scorede to gange mod svenske Malmö FF i Europa League-kvalen i begyndelsen af måneden. Medregner man også Michu, der lavede 18 mål i 35 kampe sidste sæson, kan det blive en ganske god sæson på Liberty Stadium.

Men hvad med manager Michael Laudrup? Hvor længe har danskeren tænkt sig at blive i Swansea? For en måned siden var der massevis af spekulationer om hans fremtid, men formand Jenkins hævder, at man aldrig har været i overhængende fare for at miste sit store internationale navn på trænerbænken. Vi får at se. Brendan Rodgers tog sit gode tøj og smuttede for et år siden...
 

Ind er kommet:

Jonjo Shelvey [Liverpool - Swansea] 44 millioner kroner

Alejandro Pozuelo [Real Betis - Swansea City] Overgangssum ikke offentliggjort

Jonathan de Guzman [Villarreal - Swansea] Lån

Jordi Amat [Espanyol - Swansea] 22 mio.

Jose Canas [Real Betis - Swansea] 

Fri transfer

Jernade Meade [Kontraktløs - Swansea] Fri transfer

Wilfried Bony [Vitesse Arnhem - Swansea] 105 mio.
 

Ud er gået:

Kyle Bartley [Swansea - Birmingham] Lån

David Cornell [Swansea - St Mirren] Lån

Gwion Edwards [Swansea - St Johnstone] Lån

Mark Gower [Swansea - Charlton] Fri transfer

Kemy Agustien [Swansea - Brighton] Fri transfer
 

Fritstillet:

Mark Gower
 

Vurdering:

Jordi Amat kan blive en succes ved siden af Chico, mens Alejandro Puzuelo er en usleben diamant med enorme tekniske færdigheder. Det er ikke sandsynligt, at Michu kan bær hele holdet på sine skuldre, som det var tilfældet i den forgangne sæson - både fordi Bony er kommet til klubben, og fordi Michu nu vil få en mere tilbagetrukket rolle. Vi har her at gøre med den berømte "sæson nummer to", samtidig med at der konstant rejses spørgsmål omkring Laudrups karriereplaner. De mange Europa League-kampe vil heller ikke gavne waliserne.
 

Unibets tip: Swansea ender som nummer 16


Klik her for at spille på Premier League-sæsonen hos Unibet