De fem mest irriterende ting ved den forgangne runde i Premier League


Vi var vidner til nogle fremragende kampe i løbet af weekenden, men der blev dryppet malurt i bægret af folk, der ikke var i stand til at holde kæft på Twitter eller havde travlt med at udvise narcissistisk opførsel på banen. Som alle andre weekender med andre ord. Her er de fem mest irriterende ting ved den forgangne runde i den bedste engelske række.

 

Lampards tavse fejring

Alle elsker Frank Lampard. Med mindre de ikke holder med Chelsea. Hvis ikke de er det, ser de en mand med høje tanker om sig selv og masser af selvbevidste fejringer bag sig.

Lampard stoppede sin vane med at fejre scoringer, da han scorede mod Chelsea for sin nye klub, Manchester City. Han kunne rørende nok ikke få sig selv til at juble mod sin tidligere klub, da han bare var så fandens emotionel omkring det. Man kunne åbenlyst foreslå Lampard, at han, hvis han virkelig var så ked af tanken om at skulle score mål mod Chelsea, kunne være blevet i New York. Men naturligvis var der ingen mulighed for, at Lampard kunne have vidst, at det var en betragtelig risiko, da han skiftede til City.

 

Özil og Welbeck gør deres kritikere tavse

Det tog tre minutter. Mod Aston Villa.

 

Wayne Rooney vælger sin egen plads på banen

 

 

I juni 2013 fortalte Wayne Rooney hele verden, at han "helt sikkert er centreforward". Spol tiden et år frem, og du vil høre Louis van Gaal fortælle offentligheden, at Rooney spiller på 10'er-pladsen, da han har fortalt sin manager, at det er hans bedste position. I 2013 sagde Alex Ferguson, at Rooney havde bedt om at spille som spydspids. Som angriber og nu som nummer 10 har han ikke været i stand til at leve op til de krav, der bliver stillet til en overordnet set kompetent fodboldspiller.

Han har i hvert fald ikke været i stand til at leve op til de forventninger, man kan have til en spiller med en fem-årig kontrakt, der tjener omkring 100 millioner kroner om måneden. Radamel Falcao, Juan Mata, Robin van Persie, Adnan Januzaj og mange andre talentfulde spillere vil blive flyttet rundt, når Rooney endnu en gang får sin vilje. Der lurer et stærkt mandskab - med et ustabilt forsvar - i United; folk skal dog først lige erkende, at Rooney ikke er en del af denne vision.

 

Zabaleta tweeter sig til en moralsk sejr

I januar 2012 blev Vincent Kompany udvist for en hensynsløs tackling mod Manchester United i FA Cup'en. Det var - indrømmet - et hårdt rødt kort, men det skete trods alt ikke i en turnering, der betød noget. Efter kampen udtalte Micah Richards, at spillerne i deres hoveder mente at have vundet, og Roberto Mancini og Kompany mente at være de moralske vindere. Det var altsammen ret patetisk, eftersom folk kun ønsker den moralske sejr, når de ved, at de har spildt chancen for en ægte sejr. Guinness laver ingen bog om moralske rekorder.

Klip til denne weekend og ... Twitter. Efter at Pablo Zabaleta var blevet udvist for at starte et håndgemæng med Diego Costa - en mand der ikke ueffent lever af at score mål og få andre udvist - tyede City-forsvarern til Twitter. Indtil videre er Chelsea ubesejret og havde åbenlyst krammet på værterne fra Manchester City, ligesom det var tilfældet sidste sæson. Chelsea er titelfavorit og har spillerne og erfaringen til at vinde ligaen i sikker stil, mens City ikke ligner et hold, der har tænkt sig at prøve i denne sæson.

Zabaleta undskyldte for sin udvisning og brokkede sig derefter over, at Costa fik lov til at blive på banen. Imellem linjerne var det tydeligt, at City var blevet snydt. Det var endnu en moralsk sejr. Efter at have brugt milliarder af kroner på nye spillere og efter at have fået et voksent menneske som manager i stedet for Mancini, burde de lyseblå være kommet videre. Chelsea ved, hvor nemt det er at hidse City-spillerne op, og det er vist ikke noget, José Mourinho har tænkt sig at ignorere.

Efter kampen klagede manuel Pellegrini over, at Chelsea spillede som en lille klub. Chelsea er nu ubesejret førerhold, så spørgsmålet er, hvilken type lille klub, der helt præcis tænkes på?

 

Balotelli endnu en gang offer for racisme

 

"Irriterende" er ikke dækkende, men det var helt sikkert en af de værste ting, der skete i Premier League denne weekend.

Da Mario Balotelli havde nydt et velfortjent stykke schadenfreude i forbindelse med Manchester Uniteds nederlag i Leicester, var der masser af muligheder for United-tilhængerne på nettet. Den nemme havde været at understrege, at han havde tabt til West Ham dagen forinden, og en endnu bedre mulighed havde været at pointere, at han blev fyret i Manchester City før den ubrugelige Mancini blev det. Men nej, fordi der er tale om fodbold, og fordi vi befinder os på nettet, blev han verbalt angrebet af racistiske idioter. Det er ikke bare irriterende, men decideret deprimerende.

 

Følg vores dækning af Premier League her!