Derfor er der ikke længere nogen der griner ad Arsenal


Det er utroligt, hvad fire sejre og en spiller til 373 millioner kroner kan gøre. Skru tiden 17 dage tilbage, og Arsenal blev hånet af Gud og hvermand. The Gunners var en vits. I dag er de pludselig kandidater til Premier League-titlen.

José Mourinho er sågar enig i det sidste punkt. The Special One beskriver Mesut Özil som "den bedste 10'er i verden". Chelsea-manageren fortæller desuden, at han frygtede, at han ville ligne en klovn, hvis han lånte Demba Ba ud til Arsenal. Jeg kan forstå frygten. Den senegalesiske spydspids ville score spandevis af mål med den tyske assistkonge bag sig.

Den tyske superstjerne er en formidabel fodboldspiller, der vil forstærke Arsenal voldsomt. Når London-klubben stiller med sin foretrukne midtbanetrio bestående af Santi Cazorla, Theo Walcott og Özil, vil modstanderne ikke bare ryste i bukserne - enkelte vil blive decideret paralyseret. Foran trekløveret finder vi Olivier Giroud. Vi kan sagtens forstå, hvorfor franskmanden smiler bredt.

Men betyder det, at jeg er parat til at udråbe Arsenal som mesterskabskandidater i denne sæson? Niks, jeg mener, det er for tidligt.

Selvom London-klubben har taget et stort skridt i den rigtige retning, er Arsenal-truppen stadig for tynd. Hvis klubben skal have den mindste chance for at spille med om pokalen, så skal skader undgås.

Hvis alting kører for Arsenal frem til januar, vil jeg muligvis revurdere min opfattelse. Hvis holdet mister to, tre eller fire spillere, vil der opstå væsentligt større problemer end hos United, City og Chelsea.

Når det er sagt: Selv inden købet af Özil - og til trods for at medierne var af en anden holdning - var Arsenal på rette kurs.

Ser vi bort fra de enkelte udfald i kampene, har gutterne i rødt arbejdet hårdt for at gøre fordommene til skamme.

Mange har hævdet, at holdet ikke evnede at forsvare sig. Siden nederlaget til ærkerivalen Tottenham i marts er spillerne dog trukket i arbejdstøjet, de har haft et langt større fokus på organisationen, og samspillet har været bedre end i mange år. Holdet har kun lukket ni sølle mål ind i de seneste 16 kampe.

Mange har også hævdet, at Arsenal evig og altid skulle spille sig ind over modstanderens målstreg. Alligevel er der kun fem hold i Premier League, der har scoret flere mål på indlæg end Arsenal. Selv uden en decideret verdensstjerne på angrebspositionen kan holdet prale af et scoringssnit på to mål per kamp i denne sæson.

Alle skeptikerne bør notere sig følgende: Siden 1. januar har Arsenal haft den bedste statistik af samtlige Premier League-hold med 46 point for 22 kampe.

Arsenals kurve peger i den grad opad, og købet af Özil vil blot forstærke accellerationen.

Det minder mig om dengang i 1995, da jeg selv spillede på Highbury. Dengang havde vi et glimrende hold, men vi var ikke gode nok til at kæmpe med om titlen. Vi hentede derefter Dennis Bergkamp, og hurtigt skulle folk ændre holdning til vores hold. Tre år senere havde vi vundet The Double.

Hollænderens kvaliteter hjalp Arsenal til det næste niveau, men hans blotte tilstedeværelse var ligeså vigtig.

Klubbens øvrige kvalitetsspillere var vidner til, hvilken imponerende indvirkning han havde, og de ville være en del af udviklingen. Folk som arc Overmars, Robert Pires, Emmanuel Petit, Freddie Ljungberg og Thierry Henry tøvede ikke med at skrive under med klubben ved udsigten til at skulle spille sammen med Bergkamp. Resten er historie.

Dette er årsagen til, at købet af Özil er så vigtigt. Han kan få samme effekt på holdkammeraterne, som Bergkamp havde.

At satse på mesterskabet i denne sæson er lige vel optimistisk. Når vi derimod er nået frem til januar - for ikke at snakke om om på den anden side af næste sommer - så skal der nok være en del spillere, der udtrykker ønske om at komme til Arsenal. At overtale de bedste spillere i verden til at spille for klubben er ikke noget, Arsene Wenger skal bekymre sig om den kommende tid.

Er folk holdt op med at grine? Det tror jeg.
 

Arsenal giver pt. odds 14.00 som engelsk mester. Klik her for at se oddsene på Premier League!

Klik her for at læse flere blogindlæg af den tidligere Arsenal-spiller Adrian Clarke