Fan-optakt til Premier League: Manchester City-Manchester United


Fra Citys synsvinkel: Ric Turner, Blue Moon MCFC.

Trupstatus

Citys skadesproblemer hober sig op, nu hvor David Silva, James Milner og Aleksandar Kolarov har gjort Micah Richards, Gael Clichy og Jack Rodwell selskab i behandlingsrummet. Som direkte konsekvens var Roberto Mancini tvunget til at stille med en stærkere start-11'er, end han ellers ville have gjort mod Borussia Dortmund i midtugens Champions League-kamp. Sergio Aguero og Yaya Toure er med al sandsynlighed at finde i start-11'eren på bekostning af Javi Garcia og Edin Dzeko.

Form

Endnu en uværdig præstation i Champions League har sået tvivl om Mancinis fremtid, og, hvis sandheden skal frem, vi har ikke præsteret særlig godt hele sæsonen. Det faktum at vi alligevel fortsat er ubesejret i Premier League, er et godt tegn, men præstationerne skal forbedres snarest, hvis vi skal holde trit med United i toppen af rækken.

Indbyrdes opgør

Det kommer ikke som en overraskelse, at United har overtaget rent historisk med 62 sejre sammenlignet med vores 43 (47 er endt uafgjort). Men vi slog dem to gange i ligaen sidste sæson inklusiv den uforglemmelige 6-1-ydmygelse på Old Trafford. I det titelafgørende derby på Eastlands spillede United på uafgjort - men fejlede.

Spilforslag

Uafgjort til 3.40. Jeg regner med, at kampen bliver en relativt nervøs og låst affære, som de to hold er opsat på ikke at tabe.

Yaya Toure scorer første mål til 12.50. Ivorianeren spiller som regel godt i de store kampe, så sats på ham som første målscorer.

Under 2.5 mål til odds 2.20. Jeg tror ikke, det bliver en målfest, så det ligner et fornuftigt sats.

Resultattip: Man City 1-1 Man United (7.00)

Forventet start-11'er

Fra Uniteds synsvinkel: Chudi Onwuazor, The Busby Way.

Trupstatus

Selvom hans comeback var på tale i løbet af ugen, misser Nemanja Vidic derbyet, efter at han har udtalt, at han har brug for mere tid, før han er tilbage ved fuld kraft. Shinji Kagawa har en lille mulighed for at nå at blive klar, mens Tom Cleverley helt sikkert er ude af spillet på grund af den lægskade, han pådrog sig mod Cluj. Anderson, Nani og Antonio Valencia er også ude med skader.

Form

Middelmådighed har kendetegnet vores sæson. Selvom vi vandt 4-3 mod Reading, så gav United et førsteklasses eksempel på, hvordan man ikke skal forsvare ved at lade modstanderen score hele tre mål i første halvleg. Vi vinder og ligger nummer ét i tabellen, tre point foran rivalerne City, men det er trættende, at vi så ofte skal indhente modstanderens forspring i kampene.

Indbyrdes kampe

Sidste sæson eksisterer ikke i min hukommelse. 1-6-katastrofen på Old Trafford og det livløse 0-1-nederlag på Etihad gav titlen til City, og jeg kan kun håbe på, at noget lignende ikke gentager sig denne sæson. Frem til sidste sæson havde vi en flot statistik mod vores højlydte naboer og havde vundet fem af de foregående seks indbyrdes opgør i ligaen. Det er vigtigt, at kampene sidste sæson ikke får indflydelse på vores præstation søndag.

Spilforslag

Wayne Rooney som målscorer til odds 3.20. Rooney elsker et godt derbymål og har i sin United-karriere scoret otte af slagsen. Han fandt netmaskerne to gange mod Reading i sidste uge, og forhåbentlig kan han fortsætte takterne på Etihad.

Begge hold scorer til 1.50. Begge hold er bedre i offensiven end i defensiven, så det ligner et godt spil.

United laver clean sheet til odds 4.80. Sir Alex har udtrykt bekymring over Uniteds forsvar, og clean sheets har ikke hængt på træerne, men oddset gør spillet værd at overveje.

Resultattip: Man City 1-2 Man United (12.50)

Forventet start-11'er