Fem grunde til at Manchester United ville begå en kæmpe fejl ved at fyre David Moyes


David Moyes var rasende efter sit holds 1-2-nederlag til Premier League-klubben Sunderland, der har ført til en debat om skottens fremtid i Manchester United.

Men det hele bør ikke være ren og skær nedtur for United, der har svært ved at tilpasse sig livet efter Ferguson.

Der er mange grunde til, at United skal beholde sin manager, og her er fem af de vigtigste...
 

1. Han arvede et hold på vej ned

Langt størstedelen af Uniteds nøglespillere er over the hill. Van Persie er 30, Nemanja Vidic er 32, Rio Ferdinand er 35, Patrice Evra er 32… dette er kernen på holdet, og listen er længere. Sir Alex forstod at komme ud i tide. Selvom holdet ikke bør gå fra mestre til tabere på få måneder, kan man ikke klandre Moyes for at arve et hold, der for størstedelens vedkommende er gået over sidste salgsdato.
 

2. Fergie valgte ham

David Moyes blev udvalgt af den mest succesfulde mand i Manchester Uniteds historie. Af den grund alene bør han få noget tid til at gøre sin indflydelse gældende - ligesom Ferguson selv fik. Sir Alex bad United-tilhængerne om at bakke op om klubbens nye manager, da han sagde følelsesladet farvel på Old Trafford sidste år, og så længe Ferguson har noget at skulle have sagt, bliver det svært for klubben at fyre ham.
 

3. Han har fået det bedste ud af Rooney

Wayne Rooney er sandsynligvis Uniteds bedste spiller - i hvert vigtigste - og det er altafgørende, at han bliver ved med at spille, som han gør i øjeblikket. Det er noget, som selv Ferguson kæmpede med af og til (husker du Rooneys periode som venstre fløj?). I stedet for har Moyes bygget holdet op omkring Rooney, der har kvitteret med nogle formidable præstationer i sin favoritrolle lige bag ved spydspidsen. De fleste forventede, at Rooney ville skifte til Chelsea i sommers, men Moyes har fået 10'eren til at fungere igen ved at gøre ham til sin forlængede arm på banen.
 

4. Han skal bedømmes for sine handlinger i transfervinduerne

Moyes har ikke kun brug for mindst et par sommertransfervinduer for at vise, hvordan han kan gøre United til sit eget hold - han skal også etablere sig selv i et omklædningsrum, hvor næsten alle spillere vil sammenligne ham med Ferguson. Noget frisk blog og indkøb af nogle unge, motiverede spillere kan få stemningen til at vende. 
 

5. Vi er kun halvt gennem sæsonen!

Ok, United ligger - forståeligt nok - langt nede på listen over mesterskabskandidater i Premier League (odds 25.00), men The Red Devils er kun fem point efter Liverpool på fjerdepladsen, og tingene kører fint i Champions League. Moyes har også skullet håndtere skader hos nøglespillere. Everton vil sandsynligvis miste tempo, Tottenham ser ikke overbevisende ud, og Liverpool er meget afhængig af Luis Suarez. Tingene kan ændre sig meget hurtigt i fodbold, og Moyes kan stadig nå at sikre United en rimelig succesfuld sæson. Følg med her på siden...


Kan United komme tilbage på sporet lørdag mod Michael Laudrup og Swansea? Klik her for at se oddsene på kampen hos Unibet!