Fem indkøb der gør Arsenal til engelsk mester


Det er en lidt besynderlig tid for Arsenal-tilhængerne. Dårlige nyheder er sjældent noget, det skorter på om sommeren, men i år er pessimismen blevet erstattet af en usædvanlig snak om, at klubben pønser på at gå transferamok.

Der er stor udskiftning i klubberne omkring Arsenal, og nu hvor lommerne er fyldt, er Arsene Wenger helt klar over, at det kan vise sig både opportunistisk og effektivt at handle.

Udsigterne til at vinde Premier Leagie i 2013/14 er ikke ligefrem fantastiske, men hvis holdet kan opretholde den tilgang til tingene og den stabilitet, som viste sig så effektiv fra marts og frem, samtidig med at man booster truppen med talentfulde spillere OG udnytter formdyk hos de tre klubber, der sluttede over Gunners i den forgangne sæson, så kan der være gode tider i vente for Emirates-klubben.

Bare for sjov... Hvis jeg havde pengene til det, så får I her de spillere, som jeg ville kaste Arsenals millioner efter:
 

Asmir Begovic (Stoke City)

De to polakker Wojciech Szczesny og Lukasz Fabianski har måske nok i glimt vist store evner, men ingen af dem har cementeret pladsen som den ubestridte nummer ét. Stoke Citys imponerende keeper vil være den ideelle opgradering. Med sin imponerende højde og sin intimiderende udstråling har landsholdsmålmanden fra Bosnien-Herzegovina fuldt og helt fundet sig til rette i den benhårde Premier League, og som 25-årig bliver han kun bedre Modig, adræt og med en formidabel positionsevne - Begovic har muligvis ikke så meget star-quality som nogle af de andre navne, der er blevet rygtet til Gunners, men jeg mener, han er den mest pålidelige. For lige over 87 millioner kroner kan Arsene Wenger snuppe en førsteklassesmålmand, der vil blive mellem stængerne på Emirates i mindst et årti.
 

Angelo Ogbonna (Torino)

Fire pålidelige midterforsvarere er et must, men Arsenals trup indeholder kun tre inklusiv den afsatte og muligvis også desillusionerede anfører Thomas Vermaelen. Partnerskabet mellem Per Mertesacker og Laurent Koscielny indeholder god kemi og skal være førsteprioriteten, men et indkøb af en ny, talentfuld og ung central forsvarsspiller vil ikke skade managerens valgmuligheder. Kigger vi på udvalget, så foretrækker jeg Torinos 25-årige italienske landsholdsspiller. Atletisk, fysisk, alsidig og med en naturlig evne til at læse spillet - denne boldspillende centrale forsvarer ser ud til at være skræddersyet til Gunners og er overlegen i forhold til et andet transferrygte, Ashley Williams. Hvis Arsenal kan slå Juventus i kampen om Ogbonna, så kommer London-klubben ikke til at fortryde det.
 

Asier Illarramendi (Real Sociedad)

Mikel Arteta har genopfundet sig selv som defensiv midtbanespiller med god spilintelligens, men maskinerummet vil have godt af en specialist med evnen til at fylde mere på midten af banen. En flok franske spillere er blevet rygtet til Arsenal, men efter en fremragende sæson hos Real Sociedad og efter at have spillet en nøglerolle i Spaniens U21-triumf i Israel er Illarramendi spilleren, jeg ville gå efter. Han er grundlæggende en 23-årig Xabi Alonso. Altid på jagt efter bolden, hans korte og lange afleveringer er en fryd at overvære og vigtigst af alt: Han får bolden til at køre meget, meget hurtigt rundt. Gunners havde en del problemer med boldbesiddelsen mod de mindre hold i den forgangne sæson, men spanieren vil garantere, at dette ikke gentager sig. Illarramendi er flittig og sørger også for at beskytte sin firebackkæde. han er kort sagt den teknisk brillante defensive midtbanespiller, som Arsenal har sukket efter.
 

Gonzalo Higuain (Real Madrid)


Ifølge jungletrommerne er en transfer på 192 millioner kroner tæt på, og hvis det lykkes, bør Arsenals tilhængere være lykkelige. Holdets behov for en verdensklasseafslutter er åbenlyst, og hvis hans fysik tillader det, så er argentineren god for 20-30 mål pr. sæson. Arsene Wengers hold skaber altid massevis af chancer, og Higuain vil med sine skarpe bevægelser og kyniske afslutninger på den sidste tredjedel af banen udnytte scoringsmulighederne. Typer som Falcao og Edinson Cavani er vurderet til at være dobbelt så meget værd som Real Madrid-manden, men de kommer ikke til at score det dobbelte antal mål. Hvis Higuain rejser til Nordlondon vil det ændre alt.
 

Wayne Rooney (Manchester United)

Der er en del snak i korridorerne om en transfer på knap 210 millioner kroner for Evertons arbejdshest Marouane Fellaini, men selvom han er en dygtig spiller, så vil Gunners med et par ekstra pund kunne få Wayne Rooney - en mand, der vil få endnu større betydning for holdet. Af og til må man bare gribe øjeblikket, og Arsene Wenger får aldrig en større chance for at nappe Manchester United-stjernen. Rooneys forhold til Uniteds fans er ved at smuldre, han bryder sig ikke om at spille andenviolin for Robin Van Persie, udsigten til at spille for en træner, der engang lagde sag an mod ham, frister ikke, og hans familie er imod et skifte til en udenlandsk klub. Hvis Wazza forlader United, så er Arsenal og Chelsea de eneste valgmuligheder. Han har sine fejl, men Wayne Rooney i en Arsenal-trøje virker som en sindssygt spændende kombination. Det er nu eller aldrig. Rooney har odds 5.00 på at skifte til Arsenal denne sommer.


Unibet giver i skrivende stund odds 12.00 på Arsenal som engelsk mester i den kommende sæson