Fem stjerner som Arsene Wenger overvejer at bruge penge på i januar


Arsene Wenger har med årene udviklet sig til en konservativ forretningsmand. Selvom han sidder på en skattekiste, så bruger Wenger sjældent mange penge på nye spillere. Han foretrækker at give unge og uprøvede kræfter en chance i stedet.

Men efter en skuffende første halvsæson forventes Wenger at skifte kurs og spendere store summer i dette transfervindue for at få The Gunners tilbage i kampen om kvalifikation til Champions League.

Med det der angiveligt er en pose med over 315 millioner kroner i, lader Le Professor til at være mere tændt end nogensinde på at bruge mange penge i dette transfervindue. Derfor tilbyder Unibet odds 2.70 på, at Arsenal-bossen bruger mindst 10 millioner pund (ca. 90 millioner kroner) på én spiller.

Vi giver dig de fem store navne, der kan vende bøtten for Arsenal denne vinter:
 

Førstevalget: Marouane Fellaini, Everton

Pris: ca. 200 millioner kroner

Alder: 25

Position: Offensiv midtbanespiller

Det kan meget vel være, at Gooners aldrig mere ønsker at se en Marouane på deres holdkort, efter at hr. Chamakh viste sig at være et upålideligt indkøb. Men den krøllede belgier er en anden type, og nu hvor Wenger leder efter skudstyrke på midtbanen, så bør Evertons Fellaini være øverst på hans indkøbsliste i januar.

Fellaini har været en sand åbenbaring for Everton - især i løbet af de seneste 12 måneder, hvor David Moyes har skubbet ham længere frem på banen. Den belgiske landsholdsspiller fungerer i en offensiv midtbanerolle snarere end i rollen som midtbanespilleren, der ligger lige foran forsvarskæden. Fellaini vil tilføre Arsenal noget, som klubben ikke har: En fysisk tilstedeværelse på midtbanen, der kører side om side med Santi Cazorla, Jack Wilshere og Mikel Artetas skarpe pasningsspil.

Den 25-årige render angiveligt rundt med en frikøbsklausul på knap 200 millioner kroner - et beløb der udgør Wengers transferrekord, men også et rimeligt beløb for en spiller, der skal strukturere holdets midtbane.
 

Andetvalget: Adrian Lopez, Atletico Madrid.

Pris: mellem 108 og 132 millioner kroner

Alder: 25

Position: Angriber

Arsenal har kæmpet hårdt for at finde en afløser for Robin van Persie, og Theo Walcott har været dygtig, men ikke altid lige effektiv som spydspids. Olivier Girouds ankomst løste ikke problemet, mens Lukas Podolski primært spiller til venstre for spydspidsen.

Adrian vil derfor være et ægte scoop for Wenger, og med en formodet frikøbsklausul på 132 millioner er han relativt billig. Bekymrende er det dog, at angriberen kun har scoret to mål i 32 kampe denne sæson, hvor han har spillet på midtbanen, mens Falcao er gået målamok.

Han er angiveligt ikke glad for livet i Madrid, efter han er røget ned i klubbens hierarki, og i denne sæson er det kun blevet til 14 kampe som del af start-11'eren. Som 25-årig er Adrian lige nøjagtig ung nok til, at Wenger kan tillade sig at gamble, og han kan vise sig at blive en succes i Arsenal, hvis han gør sig fortjent til en startplads.
 

Tredjevalget: Brede Hangeland, Fulham.

Pris: 100 millioner kroner

Alder: 31

Position: Forsvarsspiller

Det Wenger virkelig har brug for, er en forsvarsspiller, der kommunikerer, for det bliver mere og mere klart, at Laurent Koscielny ikke kommanderer nok, mens Per Mertesacker ikke er i besiddelse af de evner, der skal til for at forsvare på et topklasseniveau i Premier League. De mangler det autoritære lederskab, der engang gjorde Arsenals forsvarskæde så frygtet, og i den tidligere FC København-spiller kan de finde en mand, der går forrest.

Nordmanden er gennem et par sæsoner blevet kædet sammen med Arsenal, efter at han har udmærket sig som en kompetent og inspirerende leder i hjertet af The Cottagers' forsvar. Han var en vigtig brik i Fulhams mindeværdige plads i Europa League-finalen, og hvad der er ganske vigtigt, er det faktum, at han endnu ikke har skrevet en ny kontrakt med klubben fra Craven Cottage.

Selvom snakken om et skifte blev kølet lidt ned for nylig, så vil Wenger ikke misse muligheden for at byde på forsvarsspilleren, og hvis tingene udvikler sig desperat den 30. januar, så kan bossen blive tvunget til at gå all in.
 

Fjerdevalget: Kevin Strootman, PSV

Pris: minimum 90 millioner kroner

Alder: 22

Position: Midtbanespiller  

Hvis Fellaini ikke lader sig lokke til Emirates, så kan Wenger finde på at vende blikket mod Holland, hvor landsholdsspilleren Kevin Strootman har gjort sig synlig på Arsenals - og Manchester Uniteds - radar. Strootman har udviklet sig til at blive en stor del af PSV Eindhovens håb om at tage Eredivisie-titlen i år. Han er ikke helt i besiddelse af Fellainis fysiske styrke og vil heller ikke storme så meget med frem, men han er ikke desto mindre en solid og stærk midtbanespiller.

Det har været lærerigt for ham at spille ved siden af Mark van Bommel - Hollands hårde midtbanehund, der har gjort det at samle gule kort og føre an i topkampene til sin hobby. Strootman er heller ikke en ny Van Bommel, men som 22-årig er han allerede en stærk, boldfast verdensklassespiller på den centrale midtbane.

PSV er blevet kendt for sin samlebåndsstruktur, der fører spillerne gennem akademiet, før man sælger dem videre, og Strootman vil til en pris af 90 millioner+ være et rigtigt scoop for Wengers hold fremadrettet.
 

Femtevalget: Hatem Ben Arfa, Newcastle.

Pris: minimum 153 millioner kroner

Alder: 25

Position: Midtbanespiller 

Ben Arfa har udtalt, at han gerne vil blive i Premier League - bare ikke i Newcastle - eller rejse hjem til Frankrig, hvor han nok kan få en respektabel løn i Paris Saint-Germain. På trods af PSG's milliarder så kan engelsk fodbolds fristelser give Wenger en fordel i kampen om at få fat på Ben Arfa.

Newcastles boss, Alan Pardew, vil blive ked af at se sin bedste offensive midtbanespiller forlade St James' Park og vil uden tvivl kæmpe til det sidste for at beholde franskmanden, der er sikker på bolden og har et godt øje for målet, ligesom han har den evne til at finde hullerne i modstanderens bagkæde, som Wenger beundrer så meget.

Ben Arfa er derudover bygget som en "typisk" Wenger-spiller (fraregnet Park Chu-Young og Chamakh) og vil tage sin del af slæbet, når tingene spidser til. Til en relativ dyr pris på over 150 millioner vil denne transfer nok kun blive til virkelighed, hvis Gunners-manageren ikke kan finde andre inden deadline.


Køber Wenger en stor stjerne i januar? Klik her for at se vores spil på Arsenals transferaktivitet i denne måned...