Fem ting vi lærte af Chelseas 2-0-sejr over Arsenal


Arsenal kan spille med musklerne

I ugen hvor Joey Barton kritiserede det, der angiveligt skulle være manglende fightervilje på Arsenals hold, så Arsene Wenger ud til at være opsat på at vise, at han tog fejl.

Man kan sætte spørgsmålstegn ved hans beslutning om at skubbe José Mourinho, men faktum er, at det var værd at kigge på. Franskmanden havde fået nok, og det var muligvis aggressioner, der havde fået lov til at bygge sig op siden Mourinhos "specialist in failure"-kommentar sidste sæson.

Det var godt at se, og hans hold, der var så passivt i den tilsvarende kamp og mange andre store opgør i sidste sæson, svarede igen og gjorde det til en tæt dyst, selvom de endte med at tabe den.

 

Men Chelsea er for stærk

Chelsea var ikke fremragende her. Cesc Fabregas, der måske var påvirket af lejligheden, gav ikke prøver på den slags boldberøringer, vi har set fra ham, siden han trak den blå trøje over hovedet. Oscar og Andre Schürrle var stort set anonyme, mens Diego Costa nok havde sin mest stilfærdige kamp hidtil i Premier League. Alligevel vandt Chelsea.

Det er den kampånd og vilje til at vinde, der gør Chelsea til det stærkeste hold i England netop nu - noget der reflekteres af stillingen i tabellen.

Holdet ligner den vindermaskine, Mourinho samlede mellem 2004 og 2006, og det kan resten af rækkens hold så ryste i bukserne over.

 

Eden Hazard overstråler dem alle

Han er på en eller måde blevet overset i skyggen af ankomsten af glamourøse navne som Costa og Fabregas, men når Eden Hazard stråler, så er der ikke mange flottere syn i Premier League.

Det er øjeblikke såsom hans slalomløb, der gav Chelsea - og ham - det straffespark, der kastede føringsmålet af sig - det føringsmål, der så ofte viser sig at blive afgørende i kampe som denne. Det er for meget at sige, at The Gunners ikke kunne komme tilbage efter det, men gæsterne stod i hvert fald foran en endnu vanskeligere mission.

I anden halvleg, da kampen var inde i lidt af et dødvande, tilbød Hazard sig hele tiden, og han var en torn i øjet på modstanderen og en fryd for den neutrale tilskuer.

 

Vil en fri udskiftning kunne løse hjernerystelse-problemet?

Endnu en gang var der mange, der undrede sig over, hvorfor det, der lignede en åbenlys hjernerystelse, ikke førte til en øjeblikkelig udskiftning af Thibaut Courtois, der senere blev sendt på hospitalet, efter at han havde forsøgt at spille videre.

Mange har sagt deres om denne sag tidligere, men en "fri udskiftning" - dvs. at lade Petr Cech komme ind, uden at det påvirker Chelseas antal af tilladte udskiftninger - ville nok være den bedste løsning på problemet.

 

Nemanja Matic bliver ved med at imponere

Hvis Chelsea skal have succes i denne sæson, så kan man forvente, at Costa, Fabregas, Hazard og den slags spillere får kredit, men endnu en gang var det Nemanja Matics underspillede storhed på midtbanen, der afmonterede stort set alle Arsenals trusler.

The Gunners havde ikke et skud på mål før det 90. minut, og det skyldtes i høj grad Matics arbejde foran sin bagkæde - noget han er den bedste til både i England og i Europa.

 

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Premier League