Fem ting vi lærte af Chelseas 2-0-udesejr over Stoke


Chelsea funkler på toppen af juletræet

At ligge nummer ét ved juletid betyder ikke nødvendigvis, at man vinder Premier League (det så vi med Liverpool sidste år), men det siger i det mindste noget om, at det går den rigtige vej.

Efter angriberløse Manchester Citys sejr over Crystal Palace i begyndelsen af weekenden svarede Chelsea igen med en kløgtig og disciplineret præstation, der sikrer klubben en jul på førstepladsen.

Det vil sandsynligvis også være situationen i maj.

John Terry vil altid være en offensiv trussel

FBL-ENG-PR-STOKE-CHELSEA : News Photo

John Terry har gennem flere sæsoner været én af de mest scorende forsvarsspillere i Premier League, og hans evne til at slå til på dødbolde kan kun undervurderes.

Hvorvidt dette forhold skyldes, at Terry er den, han er, er en anden diskussion, men der er ikke mange andre forsvarsspillere i europæisk fodbold, der er ligeså effektive i begge felter som den tidligere engelske landsholdsspiller. Hans mål i det andet minut gav Chelsea styringen fra start, og det var - vil han være tilfreds med at læse - i høj grad et "anførermål".

Stoke fik aldrig lov til at finde sin rytme

Stoke er fortsat det sværeste hold at læse i Premier League. Man kan naturligvis ikke bedømme holdet ud fra et nederlag til Chelsea, men Stoke har også tabt på hjemmebane til Burnley og Leicester, mens det er blevet til sejre over Arsenal på hjemmebane og udesejre over Tottenham og Manchester City.

Når Stoke-spillerne rammer dagen, kan de være svære at stoppe, men de var aldrig tæt på at finde rytmen mod et Chelsea-hold, der har specialiseret sig i at lukke modstanderen ned. Peter Crouchs tidlige udskiftning var et tegn på, at plan a ikke virkede, og der var reelt ikke en plan b.

Mourinho er stadig mester i at tilpasse sig

FBL-ENG-PR-STOKE-CHELSEA : News Photo

Lad os skrue tiden tilbage til et berømt opgør mod Mark Hughes' Blackburn i José Mourinhos første titelvindende sæson i 2004/05; det begyndte med et tidligt mål fra Arjen Robben, og derefter reddede Petr Cech et straffe fra Paul Dickov, inden Chelsea-spillerne smed trøjerne ud til deres medrejsende tilhængere som bevis på den meget hårdt tilkæmpede 1-0-sejr. Mange så det som et nøgleresultat i mesterskabssæsonen.

Kampen mod Stoke var ikke helt i den kategori (dengang kom Chelsea 11 point foran nummer to), men med valget af John Obi Mikel på midtbanen ved siden af den endnu en gang fremragende Nemanja Matic erkendte Mourinho, at Chelsea var kommet hertil for at slås.

Det var lige, hvad London-klubben gjorde, og det så ud, som om spillerne nød det.

Phil Bardsley ville have fri i juledagene

En hyggelig juledag i familiens skød var tydeligvis i Phil Bardsleys tanker i første halvleg frem for en Boxing Day-rejse til Everton.

Bardsley skulle have været vist ud for sit angreb på Eden Hazard efter 20 minutter - noget, der havde sendt ham i karantæne til kampen mod Everton. Senere i kampen slap han for at få endnu et gult kort for at rive i sin modstanders trøje.

Bedre held næste år, Phil.

LÆS MERE: Se de 50 bedste fodboldfotos fra året, der gik!