Fire grunde til at Manuel Pellegrini kan blive den næste store manager i Manchester City


Roberto Mancini satte punktum for pokaltørken i Manchester City med stil i sidste sæson, men i denne sæson er tingene gået skævt for City og for italieneren, der ikke har været i stand til uge efter uge at få det bedste ud af sine spillere - eksempelvis folk som Samir Nasri, Sergio Aguero, Joe Hart og selv David Silva. Mancini har klandret dårlige beslutninger på transfermarkedet og blandt andet bejlet til spillere som Edinson Cavani og Radamel Falcao, men mandag fik City-ledelsen nok og fyrede den tidligere angrebsstjerne som manager i Manchester-klubben.

Et trænernavn, der igen og igen bliver kædet sammen med de lyseblå, er Manuel Pellegrini. Chileneren har haft en lang og omskiftelig trænerkarriere i Spanien, Argentina og Ecuador såvel som i sit hjemland. Men hvad kan Man City-tilhængerne forvente fra træneren? Her er fire grunde til, at Pellegrini meget vel kan blive den næste store Premier League-manager:


1. Han har skabt mirakler i Malaga

Den faktor, der først og fremmest arbejder i Pellegrinis favør, er mandens seneste meritter. Da han tog tøjlerne i Malaga i november 2010, lå klubben i nedrykningszonen. På trods af betydelige investeringer havde den portugisiske boss, Jesualdo Ferreira, kun formået at få to sejre i ni kampe. Pellegrini har skabt mirakler siden da og førte i sit første år i klubben Los Boquerones i sikkerhed i midten af tabellen for derefter at sørge for en historisk fjerdeplads sidste sæson. Malagas 58 point i sidste sæson var klubrekord i La Liga og betød, at den for første gang stod på Champions League for andalusierne.


2. Han har Champions League-erfaring

Man ville have tilgivet Malaga for at have været en smule overvældet i Europa i denne sæson, men sydspanierne skabte lidt af en sensation, da de vandt en gruppe bestående af store klubber som Milan og Zenit og efterfølgende stod i ottendedelsfinalen mod naboerne fra Porto. En stor præstation på Estadio do Dragao endte med et 0-1-nederlag, men Malaga endte med at gå videre, hvorefter det i de sidste minutter af returopgøret mod de senere finalister, Borussia Dortmund, gik galt for de blåhvide. Det var ikke første gang, at Pellegrini tog en ydmyg klub langt ind i Europas største klubturnering. I sæsonen 2005/06 var Villareal blandt de sidste fire, og det var endda kun et brændt straffespark mod Arsenal, der gjorde, at klubben ikke nåede til finalen. Med tanke på Den Gule Ubåds begrænsede ressourcer må det siges at være en gigantisk præstation.


3. Han får det bedste ud af sine spillere

Både i Villareal og Malaga har Pellegrini inspireret spillerne til at levere deres allerbedste. I Villareal spillede gutter som Marcos Senna, Juan Pablo Sorin og Diego Forlan noget af det bedste fodbold i deres karrierer, mens Juan Roman Riquelme beviste, at han kunne spille på højeste niveau i Europa.

I denne sæson har Malaga forbedret sit spil, selvom klubben har sagt farvel til spillere som Santi Cazorla, Ruud van Nistelrooy og Salomon Rondon. Den unge offensive midtbanespiller Isco har været lidt af en åbenbaring, backerne Eliseu og Jesus Gamez har været dynamiske, og veteranfløjen Joaquin fortsætter med at spille som en ung mand med masser af selvtillid. Los Boquerones har måske ikke noget stjernebesat hold, men Pellegrini har formået at få det bedste ud af truppen.


4. Han har følt presset på højeste niveau

Det hele har dog ikke været en dans på roser for Pellegrini. Efter sine meritter i Villareal blev han belønnet med et af de største trænerjob i verden: Manager-tjansen i Real Madrid. Han brugte store penge på Kaká, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema, men formåede aldrig rigtig at vinde tilhængernes hjerter. Pokalnederlag til Alcorcon og Champions League-nedtur mod Lyon gjorde, at han blev latterliggjort af Madrid-pressen (især af avisen Marca), og det sidste søm i ligkisten var det faktum, at Los Blancos ikke var i stand til at forhindre, at rivalerne fra Barcelona snuppede mesterskabet. I virkeligheden var Pellegrini enormt uheldig: Selvom det kun blev til sølv, samlede Real fantastiske 96 point, hvilket ingen Real-træner havde gjort før ham.

José Mourinho overtog fra chileneren, hvilket lader til at have tændt en ild i Pellegrini, og han kan håbe på, at den næste ansættelse i en af Europas største klubber ender lykkeligere.


Klik her for at spille på, hvem den næste Manchester City-træner bliver