Fornemme Fodboldfans: Arsenal


The Gunners-støtterne lader ikke rivalerne fra Chelsea noget tilbage, for også her er det en sand "Who’s Who"-liste af kendisser, der bekender sig til klubben.

Af dem er TV-værten Piers Morgan (billedet herunder) en af de mest højlydte (i hvert fald på Twitter), hvilket ikke gjorde ham mere populær i USA, hvor hans talkshow hos CNN netop er blevet sløjfet. Morgan benyttede nemlig enhver lejlighed til at belære amerikanerne om, at der kun er én form for football - og at den skal spilles med en rund bold.

Historikeren og TV-værten Niall Ferguson har også har outet sig selv som Gooner på det sociale medie, og "Dr.House" alias skuespilleren Hugh Laurie har giftet sig ind i en Arsenal-familie.

Apropos højlydte Arsenal-tilhængere så kunne man i grunden stable en ret fornuftig musikfestival udelukkende bestående Arsenal-fans på benene på Emirates Stadium: Ganske vist taler de gamle Pink Floyd-medlemmer Rogers Waters og David Gilmour ikke sammen længere, men fans er de immervæk. Brødrene Ray og Dave Davies fra The Kinks er heller ikke på julekort med hinanden længere, mens et andet brødrepar, Martin og Gary Kemp fra Spandau Ballet, vist nok er.

Øvrige musikalske Gunners inkluderer Dido, Roger Daltrey, Martin Gore (Depeche Mode), Chris Martin (Coldplay) og en yderst entusiastisk John Lydon (Sex Pistols), der herunder er fanget til Carling Cup-finalen i 2011.

Og så nok den mest ikonografiske af alle Musik-Gooners: Mick Jagger:

Filminstruktøren Alan Parker og skuespillere Andy Serkis (Gollum i Ringenes Herre) tæller også som Arsenal-fans, og det samme gælder Labour-politiken David Milliband og Liberaldemokraten Nick Clegg. De mest prominente fans af klubben skulle – efter sædvanligvis pålidelige britiske kilder – også tælle Prins Harry og minsandten også hans farmor, dronning Elizabeth II! At forfatteren Nick Hornby også er en livslang Arsenal-fan, kan næppe undre nogen. Manden skrev trods alt en bog om det i form af Fodboldfeber/Fever Pitch – hvor Colin Firth (billedet herunder) – en anden Gunners-fan – spiller hovedrollen.

Men der er naturligvis også et sort får blandt de berømte fans; en, som klubben nok helst aldrig havde set på stadion: Osama bin Laden.

Vittige hunde vil herefter kunne „lykønske“ The Gunners med at have hele to ulidelige typer i deres fanskare: Osama ... og Piers Morgan.

Hvilke kendisser bekender sig til Arsenals lokalrivaler Chelsea? Læs med her!