Fornemme Fodboldfans: Manchester United


Selvom man er en über-feteret moviestar eller rockstjerne, kan man jo godt være et rigtigt menneske alligevel - i hvert fald hvis man er europæer. Tilhørsforholdet hos alle de amerikanere, der skråler deres støtte ud til den ene eller anden europæiske fodboldklub, er vi i grunden ikke helt sikre på, ligesom vi i det hele taget ikke føler os helt sikre på amerikanere, efter hvad Edward Snowden fortalte os.

Kort sagt: Bare fordi man er fotograferet iført en eller anden klubtrøje, er det ikke ensbetydende med, at man er fan. Vi foretrækker med andre ord at holde os til de europæiske kendisser, når det gælder om at finde rigtige fans - altså dem, der altid har holdt med den samme klub, uanset hvordan det er gået med den. Ja, det beviser jo, at de er mennesker ligesom os andre - altså lige bortset fra at de er berømte (for noget helt andet end fodbold).

Hvis du nu en dag skulle rende ind i en berømthed, ville det nok være at rart at vide, hvilken klub vedkommende holder med. For ville det ikke være pinligt, hvis du prøvede at imponere sangerinden Lily Allen ved at rose Tottenham? Eller gik op til Daniel Craig og begyndte at lovprise Everton? Eller fortalte Keira Knightly, at du synes, Chelsea er den absolut fedeste klub i London? Følg med i vores nyeste blogserie, så du undgår at dumme dig, hvis du møder en berømthed, der interesserer sig for fodbold!

Vi sparker det hele i gang med en tur til Manchester, hvor den røde del af byen kan byde på en række store navne i fanskaren.

De Røde Djævle fra United er for tiden milevidt fra fordums styrke, men deres tiltrækningskraft hos tilhængerne er uforandret, og det samme gælder de mange berømtheder, der er erklærede United-fans:

Frontmanden fra Radiohead, Thom Yorke (billedet herunder):

Andre rockstjernefans tæller bl.a. Andrew Eldritch (Sisters of Mercy), Peter Hook og Bernard Sumner (New Order), Richard Ashcroft (The Verve) samt Simply Red-forsangeren Mick Hucknall (billedet herunder).

Manchester United har også opbakning blandt skuespillere. Oscar-nominerede Steve Coogan og Christopher Eccleston samt Deadwood-stjernen Ian McShane (billedet herunder).

Det er i grunden ikke så mærkeligt, at Ian sværger til United, for det ligger i blodet. Hans far, Harry McShane, var således midtbanespiller for Manchester United i 50'erne (billedet herunder).

Læs flere blogindlæg fra Per Marxens hånd!