Fornemme Fodboldfans: Rundt omkring i London


London er en stor by med et hav af fodboldklubber spredt rundt omkring, så naturligvis er det ikke alle stjerner, der bekender sig til de helt store klubber. Og faktisk kan flere af London-klubberne prale med at have nogle endog meget velansete kendisser i deres rækker:

Hos Tottenham kan man blandt andet bryste sig af sangerinden Adele (der er født i bydelen), forfatteren Salman Rushdie og skuespilleren Kenneth Branagh (billedet herunder).

Branaghs kollega Jude Law er også fan af Spurs, og det samme er Marina Sirtis. Star Trek: Next Generation-fans genkender hende som Counsellor Deanna Troi, og hun er så hardcore, ar hun har klubbens logo tatoveret på den ende skulder:

Ude i East London ligger West Ham, og det kan godt være, at nogle mener, at Katy Perry er en rigtig fan (vi hører ikke til den gruppe); hun er en fin popsangerinde, men fra Nordamerika - og den eneste grund til, at hun blev set på Upton Park, var, at ham, hun var gift med, nemlig Russel Brand (billedet herunder), er hardcore-fan.

Steve Harris (Iron Maiden) er også Hammer, og det samme gælder skuespilleren Ray Winstone (billedet herunder).

Men for at det hele ikke skal gå op i Working Class Heroes, så er det nok værd at understrege, at Keira Knightly (billedet herunder) også er en Hammer - én af dem, der chatter jævnligt med førnævnte Ray Winstone om … ja, West Ham naturligvis.

Fulham var i mange år ejet af den egyptiske milliardær Mohammed Al-Fayed - en af de første rigmænd, der påtog sig opgaven at hæve en klub fra de lavere divisioner og op til ære og værdighed i Premier League. I dag ejes Fulham af pakistanskfødte Shahid Khan, så der er i grunden nok på bankbogen.

Men Fulham er aldrig blevet et af de helt store ikonografiske omdrejningspunkter i moderne fodbold. Eller sagt på en anden måde: Du skal i virkeligheden nok være født ind i det for at at være hardcore-fan af The Cottagers.

Overraskende nok er der rent faktiske flere store stjerner, der er netop "født ind i klubben".

Hugh Grant er en af dem - en livslang fan af Fulham. Grant var blandt andet på plads i Hamborg, da klubben i 2010 tabte Europa League-finalen til Atletico Madrid:

Det var en anden hardcore-fan også i form af Lily Allen, der ikke kunne holde tårerne tilbage, da hendes mandskab havde forpasset den største finale i klubbens historie.

Måske ville Cottageren Daniel Radcliffe (billedet herunder) den aften have håbet, at han kunne have forvandlet sig til sit alter ego, Harry Potter, og tildelt Fulham den manglende magi.

Har du læst Per Marxens tidligere blogartikler om de fornemme fodboldfans? Hvis ikke så har du chancen her!