Nether Netherland: Chelsea er ikke så gode som de ser udChelsea har fire point ned til det næste hold i Premier League, og holdet lader til at være stærkt nok til at stå distancen. Men kun tilsyneladende. Naturligvis fortjener de at ligge øverst i rækken, da de kun har afgivet point til QPR. I baggrunden har striden mellem John Terry og Anton Ferdinand også fyldt en del. Alligevel savner jeg håndfaste beviser for, at de er seriøse udfordrere til titlen. Det kan vise sig, at den primære faktor i forhold til førstepladsen ikke er nye spillere eller træneren, men snarere et favorabelt kampprogram.

Dette skal ikke ses som en hård kritik: Roberto Di Matteo & Co. har med undtagelse af den førsnævnte kamp mod QPR gjort kort proces med de modstandere, der blev sat foran dem. Eden Hazard ligner en dræbende god angriber, mens Juan Mata har al mulig grund til at være utilfreds med at blive overset i landsholdssammenhæng. Alle deres kvaliteter til trods har de første fem kampe været mod sørgelige mandskaber, der i stigende grad præger Premier League. Wigan, Reading, et uskarpt Newcastle-hold, QPR og Stoke blev slået. Bortset fra Newcastle kan alle de nævnte hold meget vel komme til at kæmpe mod nedrykning i denne sæson. Det var ikke påkrævet at spille fantastisk for at tage alle pointene i de kampe. Det var mere som at bokse mod Audley Harrison.

Efter en ujævn sidste sæson, hvor Champions League blev den store optur, havde spillerstaben behov for at få en komplet overhaling. Store mængder penge sikrede spillere som Eden Hazard, Marko Marin, Oscar og Cecar Azpilicueta. Alle åbenlyst talentfulde spillere, men de kan prise sig lykkelige for, at sæsonstarten har været mod ligaens dårligere hold. Holdets potentielt sjuskede - og til tider udstillede - forsvarskæde vil få tid til at spille sig mere solid. Sandt nok: Andre hold er snublet mod samme modstand, men det gør ikke nødvendigvis Chelsea til favorit med tanke på mesterskabet.

De har problemer i de bagerste rækker. John Terry er en god leder, selvom han både blev tiltalt og fundet skyldig. Vel at mærke af FA - ikke af domstolene. Hans kvaliteter på banen er imidlertid for nedadgående (dog ikke i samme fart som hans omdømme). David Luiz og Gary Cahill besidder begge kvaliteter, men er endnu ikke en duo, man kan stole fuldt og helt på. Ryan Bertrand og Ashley Cole har krydsende karrierekurver. Bertrand er dog ikke så god, som han går rundt og tror, mens Cole ikke længere er ved fordums styrke. I angrebet er Fernando Torres fortsat mere en begrænsende faktor end den livgivende gnist.

Mod den svageste repræsentant fra "The Big 4", Arsenal, gjorde Chelsea sit arbejde godt, men ikke fejlfrit. Arsenal havde chancer nok til at score flere mål. I forsvaret kan vi ikke påstå, at Chelsea udgjorde et Jerntæppe. De fandt nettet to gange, hvilket var nok til sejren. Det er dog værd at bemærke, at målene kom mod et Arsenal-forsvar, der i stor stil bærer præg af Arsene Wengers DNA til trods for Steve Boulds trænerarbejde i klubben.

Mere bekymrende var hjemmekampen mod Juventus. Italienerne er det eneste virkelig gode hold, som Stamford Bridge-klubben har mødt i denne sæson - og der er ingen pointe i at nævne den ophøjede venskabskamp, som Community Shield reelt er. Endnu en gang noterede Chelsea sig for to mål, og Oscar ser ud til at være en spiller af formidabel kaliber. De evnede dog endnu en gang ikke at holde styr på defensiven mod et giftigt Juventus-mandskab, hvilket førte til, at de slap lige så mange mål ind, som de scorede. Den slags spil er ikke en titeludfordrer værdigt. Mod Manchester United med Robin Van Persie, Manchester City med David Silva og Tottenham næste weekend vil vi for alvor få at se, hvor gode Chelsea er. De møder derefter Juventus igen, hvorefter Liverpool venter.

De forventes at score i hver eneste kamp. Manchester City har en træner, der lader til at være fast besluttet på at ødelægge holdets defensive organisation. Manchester United har ganske vist et ry for at være solide i defensiven, hvilket bliver svært at bevise uden Rio Ferdinand og Nemanja Vidic. Tottenham har ikke helt fundet sin rette form under den nye træner og stiller med William Gallas i forsvaret. Chelsea kan dog også forventes at lukke mål ind i samtlige kampe. Spurs afslørede alle Manchester Uniteds fejl og mangler. Tottenham kan blive det første hold i den hjemlige liga, der slår Chelsea i denne sæson. De har kvaliteterne i angrebet og fordel af hjemmebane. Manchester United repræsenterer risikoen for nederlag nummer to.

Sæsonen er stadig ung, men hvis Chelsea tager fire point i de to ovennævnte kampe, vil de både have et godt ry, momentum og selvtillid. Sagt på en anden måde: Et solidt fundament i kampen om mesterskabet. Skulle de derimod tabe én eller spille uafgjort i begge kampe, vil de største rivaler have hentet dem i tabellen. I det tilfælde vil muligheden for at tage guldet være ganske svækket, og der vil ikke længere dufte af sejr på Stamford Bridge, men af svaghed.