Premier League: Optakt til mandagskampen West Bromwich-Southampton


Weekendens Premier League-runde afsluttes, når Southampton tager turen til Midlands for at møde West Bromwich Albion. The Saints, der roder rundt i bunden af rækken, er desperate efter at få sæsonen tilbage på ret køl. De skal dog spillet op til deres allerbedste for at skabe problemer for et Baggies-hold, der har slået hold som Liverpool og Everton i denne sæson.

Trupnyheder

West Brom-manager Steve Clarke må muligvis klare sig uden Shane Long. Hvis ireren må stå over, er Romelu Lukaku manden, som efter al sandsynlighed spiller på toppen mod The Saints. Midtbanespiller Claudio Yacob er ligesom klubkammerat Long tvivlsom. Billy Jones er derimod frisk og fortsætter derfor sin tjans på højrebackpladsen. Southampton kan byde Gaston Ramirez tilbage på førsteholdet, hvilket giver Nigel Adkins et såkaldt positivt problem. Uruguayaneren slås nemlig med Rickie Lambert og Jay Rodriguez om en af to angrebspladser.

Form

To sejre på stribe - mod Aston Villa og Sheffield Wednesday - var højedepunkterne for Southampton i september. Tingene er imidlertid ikke kørt på skinner den seneste tid. Holdet har kun taget ét af 12 mulige point i ligaen og tabte på ydmygende vis 0-3 mod Leeds i sidste uge. Udebanestatistikken er dyster læsning: Holdet har tabt samtlige fire udekampe og har sluppet 16 mål ind. The Baggies har på sin side vundet alle bortset fra én kamp på eget græs. Nederlaget kom mod de regerende mestre fra Manchester City. Det tegner altså ikke lyst for The Saints...

Indbyrdes opgør

Fem af de seks seneste indbyrdes kampe mellem de to hold er endt med pointdeling. Vi skal tilbage til 2007/2008-sæsonen for at finde den seneste kamp mellem klubberne, og det var i The Championship. Chris Brunt og Adam Lallana scorede målene dengang, og begge er sikkert sultne efter at sætte præg på aftenens begivenheder.

Målscorere

Lukaku, der spillede en god kamp mod Newcastle i sidste uge, er tilsyneladende det bedste spil med tanke på kampens første målscorer. Den belgiske angriber er sat til odds 6.00 på at finde vejen til netmaskerne som den første. James Morrison (3.35) er en anden Baggies-spiller, vi skal holde øje med. Han bruges som offensiv midtbanemand. Hvad Southampton angår, så er de altid farlige Lambert (8.00) og Lallana (5.50) højaktuelle som spilobjekter i aften.

Dom

Southampton har vundet mange fodboldhjerter med sin særegne offensive spillestil. De er dog ikke stærke nok til at slå Steve Clarkes mandskab. West Bromwich har været hensynsløse på eget græs i denne sæson, og odds 1.67 på 1-tallet er godt.

Resultattip

West Bromwich 2-1 Southampton (8.00)

Bonusspil

Når Southampton har været indblandet, har det indtil videre været en god idé at spille på mål til begge hold. 1.57 på at det sker mandag aften er ikke videre attraktivt. Et langt bedre spil vil være Uafgjort/West Bromwich på spillet HT/FT til odds 4.90.