Premier League Specials: Nu kender Pep Guardiola engelsk fodbold


Man. City var også favoritter forud for sidste sæson og efter sejre i de første seks kampe, gav de under to gange pengene igen for titlen. Kan du huske, hvordan det gik? De sluttede 15 point efter mestrene fra Chelsea. Og hvad med Manchester United som næststørst favorit?

23 af de 25 vindere af Premier League sluttede i top tre sæsonen før. De to undtagelser forekom dog de to seneste sæsoner, så skal United gøre det til alle gode gange tre efter sidste sæsons sjetteplads? Odds 4.50 i dét tilfælde.

Personligt har jeg kastet min kærlighed på et andet spil på Manchester City, og lad det være startskuddet til en gennemgang af nogle af de interessante sæsonvæddemål, som ligger på de enkelte klubber. Odds 1.85 på at City slutter over 80.5 point. I sidste sæson nåede de 78.

Jeg stoler ikke nok på dem til, at jeg tør vove en indsats på 2.60 som decideret mester, men jeg har svært ved at tro, at de ikke skulle gøre det mindst tre point bedre end i sidste sæson. Med de forstærkninger, ikke mindst defensivt? Den er købt.

Nu vi snakker forstærkninger, så ser Everton også ud til at have styrket truppen ganske betragteligt i forhold til dén trup, der i forvejen sluttede ganske suverænt nummer syv i sidste sæson. Ok, Lukaku er væk, men de har hentet en stærk målmand, talismanen Rooney, en bomstærk forsvarsspiller og Klaasen fra Ajax til midtbanen.

De var i sidste sæson 15 point bedre end ottendepladsen, og ingen af forfølgerne har tilnærmelsesvis forstærket sig i samme omfang som Everton. Og hvis det også lykkes med at hente Swanseas Sigurdsson ser det kun endnu bedre ud. Odds 2.40 på Everton til at slutte bedst i en stilling uden ”de seks store” er taget.

West Ham sluttede i sidste sæson nummer 11, á point med 10. pladsen og det til trods for en skidt start på sæsonen og en masse ballade omkring Payet. De har nu forstærket sig med ikke mindst Arnautovic fra Stoke. 

I sidste sæson skulle de også vænnet sig til livet væk fra Upton Park med store tilvænningsproblemer på London Stadium. Man skulle tro, at de nu føler sig bare lidt mere hjemme, hvorfor odds 2.25 på en placering i top 10 virker indbydende.

Tottenham er sluttet foran Liverpool i syv af de seneste otte sæsoner, og giver odds 1.75 på at gøre det igen. Kommer det til at koste så meget at spille på Wembley, at det skulle kikse for Spurs at slå Liverpool i slutstillingen igen? Jeg tvivler.

Der er odds 3.00 på, at Huddersfield bliver det mandskab, der scorer færrest mål i den kommende sæson, og det er ikke overraskende, at de er favorit til at løbe med den "hæder". 

De scorede bare 56 mål i 46 ligakampe i sidste sæson, det laveste tal for en oprykker siden Birmingham scorede 54 i 2008/09. 

Chelsea har hentet Alvaro Morata til at score mål, og kan han følge i Diego Costas fodspor? I sidste sæson nåede Costa som topscorer for mesterholdet lige præcis op på 20 mål. Morata har ikke tidligere i karrieren været en lige så flittig målscorer.

I sidste sæson for storscorende Real Madrid lavede han 15 mål i 26 ligakampe. Samme antal som han nåede sammenlagt i to sæsoner for Juventus. I 63 ligakampe. Jeg skyder ham til at holde sig under 19.5 scoringer, som giver odds 1.57.

Og lad os runde af med langskuddet. José Holebas til at modtage flest kort. Han var i sidste sæson den eneste spiller, der nåede 14 gule kort. To mere end den næststørste bølle. Han ligger på odds 11.00 til en gentagelse.