Top-10 over de kedeligste hold i Premier Leagues historie


Torsdag fik bestyrelsen endelig nok af at blive kedet til døde under Middlesbroughs kampe, hvorfor manager Aitor Karanka blev smidt på porten. Det har været en mildest talt "bumpy ride" for den stridslystne spanier som boss for Boro, men desværre afspejlede mandens sydlandske temperament sig sjældent på grønsværen.

Han efterlader Middlesbrough på en 19. plads, og hvis man skal spille så kedelig fodbold og alligevel ikke have succes, kan man vel ligeså godt prøve noget andet, synes lederskabet i den nordengelske klub at have tænkt.

I gennemsnit er der scoret 1,81 mål i snit i Middlesbroughs 27 kampe.

Bare 19 scoringer i 27 ligakampe er Boro noteret for, og det er den eneste klub med et gennemsnit på under to mål pr. kamp i denne sæson. I gennemsnit er der scoret 1,81 mål i snit i deres 27 kampe. Næstlaveste snit har Manchester United faktisk med 2,35, og det har trods alt givet en sjetteplads. 

Det blev med andre ord ikke i første omgang, at Karanka efterlod et aftryk på Premier League, man vil huske med glæde, men hvem har egentlig været de kedeligste hold i Premier League gennem tiderne? Vi dykkede ned i arkiverne og fandt blandt andet frem til, at i hvert fald én mand har gjort sit til, at det ikke skulle blive underholdende.

10. Birmingham 2005/06

Et snit på 2,05 mål pr. kamp for The Blues kastede en nedrykning af sig, efter at holdet blot formåede at lave 28 scoringer. Det var i øvrigt en vis Nicklas Bendtner, der havde været med til at spille Steve Bruces tropper til oprykning sæsonen før.

9. Arsenal 1998/99

Et par år før det blev fantastisk underholdende at se The Gunners spille, stod den på anderledes jævn fodbold på Highbury. De scorede ganske vist 59 mål selv, men lukkede kun 17 ind og landede dermed på et snit på to mål pr. kamp.

8. Crystal Palace 1994/95

Med den nye engelske landstræner Gareth Southgate i forsvaret lukkede Palace 43 mål ind, men scorede selv kun 32. Gennemsnittet lød på 1,98 kasser pr. match, og sæsonen hvor Eric Cantona forsøgte at sparke brystkassen ind på en tilskuer på Selhurst Park, endte med nedrykning.

7. Blackburn 2004/25

Et gennemsnit på 1,97 mål for sæsonen siger vist det meste om dette hold under ledelse af Mark Hughes.

6. Arsenal 1993/94

Ind på listen, mine damer og herrer, træder George Graham (husk det navn!). I spidsen for Arsenal førte han holdet frem til 53 mål og kun 28 imod. Et småkedeligt gennemsnit på 1,93 pr. kamp. Gaab...

4. Manchester City 2006/07

På en delt fjerdeplads finder vi en klub, der i disse dage er kendt for anderledes underholdende fodbold, men her - under Stuart Pearce - var der ikke meget spas at komme efter. 29 mål scorede The Citizens og lukkede 44 ind. Et snit på 1,92.

4. Fulham 2008/09

Fulham scorede 1,03 mål i gennemsnit, men lukkede til gengæld selv kun 34 ind, og den miserable sæsontotal for The Cottagers gav utrolig nok en syvendeplads til Roy Hogdson & Co. - en placering, der endte med at føre Fulham helt frem til finalen i Europa League sæsonen efter.

3. Arsenal 1992/93

Vi er stadig nogle, der kan huske dengang, der blev skrålet "1-0 to the Arsenal" på lægterne på Highbury, og det var i tiden under George Graham (der var han igen!), at rygtet om "Boring Boring Arsenal" blev etableret - ikke mindst på grund af denne sæson. Et gennemsnit på 1,86 mål pr. kamp og en Premier League-rekord på 15 kampe, der sluttede med ét mål.

2. Middlesbrough 2016/17

Arsenal sluttede i det mindste som nummer 10 i ovennævnte sæson. Det når Boro ikke. Til gengæld har Karanka tid til at passe blomsterbedet.

Et snit på 1,74 mål pr. kamp. Snooork...

1. Leeds 1996/97

Alle tiders kedeligste sæson i Premier League begik Leeds tilbage i slut-90'erne, hvor de endte med en gennemsnitlig 11. plads efter en rædsomt langtrukken sæson på Elland Road. Leeds-mandskabet præsterede sølle 28 mål, men lukkede til gengæld kun 38 ind - et snit på 1,74 mål pr. kamp. Snooork ... kan du gætte, hvem der sad i managerstolen? Nemlig, mr. George Graham!