Transfersnak: Crystal Palace og Fulham blev de store vindere på den sidste transferdag


Den kriseramte London-duo Crystal Palace og Fulham var Premier Leagues mest aktive hold på transfervinduets sidste dag; ikke færre end 10 spillere hentede de to klubber i alt.

Et par sejre har bragt Palace op på 14. pladsen i tabellen, men Fulham går ind til weekendens runde som del af nedrykningszonen efter seks nederlag i de seneste otte ligakampe.

Begge klubber hentede fem spillere på januarvinduets sidste dag. Palaces største scoop var lejeaftalen sæsonen ud med den højt estimerede Tom Ince fra Blackpool.

Celtics walisiske landsholdsspiller Joe Ledley tager også turen til Selhurst Park, og det samme gør landsmanden Wayne Hennessey og Blackburns centrale forsvarsspiller Scott Dann. Jason Puncheon, der har været sendt på et lejeophold i det sydlige London fra Southampton, har fået en kontrakt på fire og et halvt år.

I det vestlige London havde Fulham-boss og tidligere Brøndby-træner Rene Meulensteen travlt, og også her var der en del bemærkelsesværdige handler - også set med danske øjne.

Den mest iøjnefaldende transfer var købet af den græske landsholdsangriber Konstantinos Mitroglu, der har lavet 23 mål i 26 kampe for klub og landshold i denne sæson, og som vendte ryggen til Olympiakos' Champions League-kampe mod Manchester United for at komme til Craven Cottage. Mitroglus pris ligger i omegnen af 100 millioner.

Fulham købte derudover John Heitinga fra Everton og lejede Lewis Holtby i Tottenham samt danske William Kvist i VfB Stuttgart. Desuden har klubben skrevet kontrakt med Manchester United-talenterne Ryan Tunnicliffe og Larnell Cole.

Fulham måtte dog sige farvel til Dimitar Berbatov, der forlader Premier League for i stedet for at søge nye udfordringer i Monaco, der har skrevet en lejeaftale med bulgareren. Også Aaron Hughes er smuttet til fordel for QPR.

Det eneste køb, der blev foretaget af en klub fra den øverste halvdel af Premier League, var Chelseas aftale med den franske forsvarsspiller Kurt Zouma fra Saint-Etienne, men London-klubben lejede ham med det samme tilbage til Ligue 1-traditionsklubben.

Arsenal hentede svenske Kim Källström på leje, mens Liverpool måtte finde sig i, at ukrainske Dnipro satte en stopper for salget af fløjspilleren Yevhen Konoplyanka i sidste sekund.

Sunderland hentede Liam Bridcutt fra Brighton, mens West Ham fik fat i Pablo Armero fra Napoli.


Klik her for at læse Iain Macintoshs tanker om angrebssituationen i Arsenal!