2013: Året for den store flugt fra Serie A


Hvor er de langt væk, 80'erne! Og endnu længere væk, hvad fodbolden angår...

Det er mange år siden, Serie A kunne tiltrække spillere som Maradona, Platini, Rummenigge, Falcao, Cerezo, Zico etc. Det var spillere fra den øverste hylde, som samtidig blev holdt væk fra konkurrenterne i udlandet.

Dengang kunne Bagnolis Verona tillade sig at købe Elkjær og Briegel, hvilket kastede et historisk mesterskab af sig, mens Torino hyrede Schachner og Junior og erobrede en utrolig andenplads.

I dag - men ikke fra i dag - kan de bedste fra Serie A ikke længere konkurrere med de bedste fra resten af Europa, og Serie A er i højere og højrere grad ved at udvikle sig til en parkeringsplads for store navne, der venter på at kunne tage turen op til stjernerne andetsteds.

Her følger tre store profiler, der meget snart kan være tabt for Serie A:
 

Samir Handanovic

Efter flirteriet i sidste måned er Barcelona tilbage for at gøre kur til Inter-målmanden. Blaugrana er på jagt efter en erstatning for Victor Valdes, der er på vej væk, og efter at catalanerne også har kigget på Ter Stegen og Pepe Reina er navnet Handanovic blevet varmere og varmere. Barca har tilbudt omkring 170 millioner kroner, hvilket dog næppe er nok for Nerazzurri. Moratti kræver angiveligt mindst 220 millioner eller i det mindste en sportslig kompensation. Alexis Sanchez er en interessant spiller, men hans løn kan Inter ikke umiddelbart matche.
 

Edinson Cavani

På den ene side nægter De Laurentiis at give sig, og Napoli-ejeren kræver næsten 450 millioner kroner for at lade sin juvel gå; på den anden side har Cavani givet udtryk for, at hans tid i Napoli er forbi, og at han ønsker nye professionelle udfordringer. Fra Uruguays træningslejr har Cavani udtalt, at hans evner ville passe godt ind i Premier League. Manchester City giver ikke så meget lyd fra sig i øjeblikket, men Mourinhos Chelsea er på udkig efter en verdensklassebomber.
 

Stevan Jovetic

Fiorentinas transferpolitik drejer om ham. Viola har allerede købt godt ind i form af blandt andre Joaquin fra Malaga, men hvis Firenze-klubben må vinke farvel til Jovetic - og muligvis også Ljajic - så kommer der nok et endeligt bud på Mario Gomez. Manchester City nævnes stadig som en mulig ny arbejdsgiver for Jovetic, men der er også Juventus, som kan tænkes at ville gå all-in på angriberen, hvis hverken Higuain eller Tevez kommer til mesterklubben. Arsenal er også blevet nævnt i forbindelse med montenegrineren, men umiddelbart ser The Gunners ud til at have vendt blikket mod andre offensive kræfter.
 

Stephan El Shaarawy

Galliani har sagt det meget klart: "Ingen er uundværlig i italiensk fodbold i dag". Dermed tager man buddene på El Shaarawy seriøst. Napoli er inde i billedet, men det er umiddelbart Manchester City, der har de bedste kort på hånden. The Citizens kan tilbyde en byttehandel med Tevez (samt lidt håndører til Milan), selvom argentinerens lønforhold i øjeblikket er uspiselige for Rossoneri. El Shaarawy har ikke haft et godt forår i Milan, og han risikerer desuden at miste sin startplads på landsholdet. Han er dog fortsat et af de mest interessante unge talenter i Italien. Han har sagt, at han ønsker at blive i Italien, men en tur til udlandet vil sandsynligvis få ham til at vokse som fodboldspiller.
 

Daniele De Rossi

Roma har langt om længe fundet en permanent træner i form af Lilles Rudi Garcia, og romerne kan nu gå i gang med at løse de mange udfordringer på transfermarkedet. Én af disse er Daniele De Rossi, der ser ud til at synge på sidste vers hos Giallorossi. Mourinho skulle angiveligt overveje ham som ny Chelsea-spiller, og spilleren selv vil næppe takke nej til at spille i Premier League. Man skal dog også holde et vågent øje med Real Madrid - især hvis Carlo Ancelotti ender med at sætte sig i trænersædet på Bernabeu...


Klik her for at spille på sommerens transfermarked hos Unibet