Ed Malyons sikre spil: Målgale Roma scorer i begge halvlege i aften


Zdenek Zeman er utvivlsomt lidt af en ener. Og mens han helliger sig offensiv fodbold, så gør han som regel sine hold bedre at iagttage for neutrale tilskuere end for tilhængerne af sin arbejdsgiver, der ofte ser den anden side af medaljen.

I Foggia og Pescara har der ikke været mange ulemper ved hans måde at spille bold på. Ved at samle hold med unge stjerner til låns kombineret med rutinerede ældre spillere i sin notoriske 4-3-3 tog han de lavere ligaer med storm og skabte fundamentet for sin tilbagevenden til Serie A med Pescara.

Hvorom alting er, så ringede Roma, og det kunne tjekken ikke sige nej til. Her arvede han en trup fyldt med talent.

Hvor han de seneste år har fået det bedste ud af unge spillere som Marco Verratti og Lorenzo Insigne i Pescara, så sætter han i Roma sin lid til folk som Florenzi, Tachtsidis og Erik Lamela, der alle er 21 eller yngre.

Traditionelt har Zeman haft for vane at fremelske målscorertalentet hos spillere, der tidligere ikke ligefrem havde ry for at være knivskarpe foran kassen. I denne sæson tyder det på, han har gjort det samme med argentineren Lamela.

Playmakeren kan allerede prale af at have scoret flere mål, end han nogensinde har scoret i en sæson - selv i sin tid i River Plate. Og vi er ikke engang i december endnu. Det er ikke Lamelas naturlige position at spille ude i siden, men den frihed han får til at løbe på ydersiden af fronttrioen, betyder, at han ofte finder sig selv i gunstige positioner, hvor han har sat sin markering af.

Hans mål har trukket hele holdet med sig, og Roma har pt. den næstbedste offensiv - målt på scoringer - i ligaen efter Juventus. Giallorossi mangler imidlertid Den Gamle Dames beslutsomhed, og når Zeman har bedt sit mandskab om at blive ved med at angribe, har holdet smidt føringer væk, som man burde have holdt. Regn med mere af det samme fra Zeman & Co., når Roma i aften tager imod Torino.

Nyoprykkede Toro kæmper som forventet for at undgå en retur til den næstbedste række, men der er kvalitet på holdet - først og fremmest i form af landsholdsforsvarsspilleren Angelo Ogbonna.

Det umiddelbare styrkeforhold mellem de to mandskaber reflekteres dog i oddsene, hvor Torino regnes for store outsidere til odds 5.25, mens hjemmeholdet er nede på 1.60.

Med tanke på Romas tendens til at smide føringer væk og generelt indkassere mål er det ikke noget, der frister, men én ting, vi ved om dette Zeman-hold, er, at der bliver blæst til offensiv. Det gør, at vi satser på, at hjemmeholdet scorer i begge halvlege til 2.05.