Fem ting vi lærte af Juventus' 3-1-sejr i Napoli


Juve faldt ikke sammen denne gang

Efter forskrækkelserne mod Sampdoria og Inter samt nederlaget efter straffesparkskonkurrence i Doha mod Napoli i den italienske supercup faldt Juve ikke sammen i anden halvleg - eller det gjorde mestrene et øjeblik, men havde så kræfterne til at bringe sig foran igen og snuppe en meget vigtig sejr i toppen af Serie A.

Allegri & Co. mistede som sagt pusten igen efter pausen, men derefter var der tale om en magtdemonstration, og Caceres' og Vidals scoringer sendte Roma og Totti en klar besked efter selfien tidligere på søndagen: Juve er der og vil være der lige til det sidste.

Paulo Pogba: Serie A's sidste verdensstjerne

Lad os sige det klart: Når Serie A mister Paul Pogba, vil ligaen falde fra anden til tredje række i Europa.

Den unge Pogba er fortsat den mest værdifulde diamant i Serie A, og han er savnet i én af de allerbedste ligaer - som f.eks. den engelske Premier League. Søndag aften var franskmanden anonym i mindst en halv time, men så sprang en bold fra Tevez via Llorente højt op i luften på kanten af feltet, og Pogba hamrede en helflugter à la Zidane over i modsatte side af Rafaels mål.

Er der andet at tilføje? Det er bare med at nyde ham, mens han stadig er i Italien - og denne signatur tror ikke, der går lang tid...

LÆS MERE: Læs vores dagligt opdaterede guide til vinterens transfervindue i Italien!

Mertens ændrer kampens rytme, men det var ikke nok

Spørgsmålet rejser sig helt naturligt: Hvorfor starter Benitez næsten aldrig med Dries Mertens?

Søndag aften kom belgieren ind i stedet for en mat Hamsik, og indskiftningen betød, at Napoli kom med i kampen. Det var fra hans side, at de farlige aktioner blev sat i scene, og Mertens gav Juventus' defensiv noget at tænke på.

Det, der manglede hos Napoli, var derimod tilstedeværelsen af angribere i feltet. Hvor var Higuain og Callejon, når belgieren lagde boldene derind? Til sidst kom Duvan Zapata ind for hjemmeholdet, men heller ikke han kunne skaffe Napoli point.

Var det en afgørende sejr i mesterskabskampen for Juve?

Det er for tidligt at sige det, men efter en dag, hvor Juve kunne have mistet sin førsteplads, står mestrene i stedet for med tre point ned til Roma.

Napoli-præsident De Laurentiis brokkede sig, fordi Caceres var offside på Juves andet mål (ja, det var rent faktisk to Juve-spillere offside på frisparket), men Juve leverede endnu en gang en sand magtdomenstration - og det endda på en bane, hvor Bianconeri ikke havde vundet siden 2000.

Nu står Allegris mandskab over for to hjemmekampe mod Hellas Verona og Chievo, mens Roma har to svære udekampe på programmet mod Palermo og Fiorentina. Giallorossi risikerer reelt at miste kontakten med førerholdet.

En smuk hyldest til afdøde Pino Daniele, men...

Det var smukt og rørende at overvære spillernes entre til tonerne af sangen "Napule è" af den netop afdøde Pino Daniele, men hvorfor stoppede holdene ikke op og beundrede sceneriet i stedet for at kaste sig ud i de sædvanlige sager (håndtryk, flagbytteri, valg af banehalvdel etc.)?

I det øjeblik skete der noget smukt på tribunerne, og spillerne burde have stået stille for at hylde et publikum, der netop dér var den virkelige hovedperson.

LÆS MERE: Følg vores fyldige blogdækning af Serie A!